Simfonija života: Noć muzike 2020 na Tašu ali bez publike

0
102

I ovog leta u srpskoj prestonici biće priređena tradicionalna manifestacija klasične muzike pod otvorenim nebom, ali u izmenjenom formatu. Publika će uživati u koncertima online i na televiziji.

Simfonija života: Noć muzike 2020 na Tašu ali bez publike

Pod simboličnim sloganom “Simfonija života”, peta po redu Noć muzike održaće se od 28. do 30. avgusta od 20.30h na stadionu Tašmajdan. Ali, usled aktuelne epidemiološke situacije, ona će biti zatvorena za posetioce. Odluka o održavanju ovogodišnje Noći muzike pod ovakvim uslovima doneta je uz saglasnost Republičkog kriznog štaba, a u skladu sa trenutnom situacijom, poštujući sve zdravstvene preporuke, štiteći učesnike, organizatore i publiku, uz istovremeno glasnu poruku da život nastavlja da funkcioniše, a kultura, umetnost i muzika ostaju njegov nerazdvojni deo.

Veličanstvena “Noć muzike” na Tašmajdanu

Ova manifestacija je prethodnih godina važila za najveći koncert klasične muzike pod vedrim nebom, okupljajući više desetina hiljada posetilaca. Beogradska, ali i druga publika, imaće priliku da ove godine prati Noć muzike – iz svojih domova.
– Muzika je život… I zato je slavimo u svim okolnostima! Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da će se Noć Muzike 2020, ali u drugačijem ruhu na našem virtuelnom stadionu! – saopštili su organizatori.

– Proteklih godina Noć muzike okupila je preko 100.000 ljubitelja muzike – sada kada ne možemo biti blizu jedni drugih, muzika je ta koja će nas zbližiti! Zato vas pozivamo da u petak 28. avgusta pratite uživo vašu omiljenu muzičku manifestaciju u online prenosu na našoj Facebook stranici, kao i na sajtu https://live.beograd.gov.rs/ – obavestili su organizatori.

Završeni Cloud festivali na Ušću – 920.000 posetilaca tokom 11 večeri
Simfonija života: Noć muzike 2020 na Tašu ali bez publike
Bojan Suđić i Simfoniojski orkestar RTS-a, Foto: RTS

U programu će nastupiti ansambli Simfonijskog orkestra RTS, Dupli oktet Hora RTS i mladi solisti predvođeni maestrom Bojanom Suđićem.
– Pokažimo da život i muzika uvek nađu put: pokažimo da nismo odustali, jer slavimo simfoniju života u svim oblicima i svim vremenima! Vidimo se 28. avgusta da kažemo DA muzici i životu! – naveli su na kraju organizatori manifestacije.

Nakon prve večeri, koja će se imati direktan prenos na internet portalu Beograd live, ali i drugim streaming platformama, program planiran za subotu i nedelju biće emitovan na nacionalnim televizijama.

BOJAN SUĐIĆ: Sretenjski orden pokazuje da je naša misija uspela

U subotu, 29. avgusta, na Tašu će nastupiti Gudači Svetog Đorđa pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa; “Metamorfosis” sa solistom na violini Sašom Mirkovićem; kao i Beogradski kamerni orkestar sa dirigentom Radetom Pejčićem. U nedelju, 30. avgusta, manifestaciju će zatvoriti Big bend RTS-a pod vođstvom Dragoslava Fredija Stanisavljevića.

Noć muzike 2020 realizuje Udruženje građana “Nova ideja” u partnerstvu i uz podršku CEBEF-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde