Malo pozorište “Duško Radović”: Stižu gosti iz Kine, Šijansko umetničko pozorište za decu

0
75
mp duško radović

Malo pozorište “Duško Radović” započinje novu sezonu, a u prvom mesecu publika će videti predstave “Plavi čuperak” (21. septembar); “Čudotvorno kresivo” (22. septembar); kao i komad “Dvadeset i četiri bake” gostiju iz Kine (28. i 29. septembra).

Šijansko umetničko pozorište za decu je jedno od četiri najstarija profesionalna pozorišta za decu u Kini, osnovano 1959. godine. Ovo pozorište čine izvanredni glumci dečje drame, među kojima su dobitnici nagrade “Cvet šljive”, i tri nagrade “Zlatni lav”. U toku svog dugogodišnjeg postojanja Šijansko umetničko pozorište za decu je izvelo veliki broj predstava u Kini, ali i na mnogobrojnim gostovanjima širom sveta i tom prilikom steklo je izuzetnu međunarodnu reputaciju.

Malo pozorište “Duško Radović”: “Sudbina jednog Čarlija”, novi mjuzikl za decu

“Dvadeset i četiri bake” je prva kineska narodna drama za decu. Koristeći ciklus od “dvadeset i četiri solarna perioda”, koja su u temelju kineske tradicionalne kulture, predstavljene su emocije između bake i unuka kao odraz sudara i komunikacije između tradicije i modernog. Drama je šaljiva, smešna, topla i dirljiva. Pozorišni reditelj je kombinovao narodnu kulturu pokrajine Šensi sa elementima zapadnog kreativnog fizičkog teatra, čineći time predstavu impresivnom i zanimljivom za publiku.

Beogradska publika je imati priliku da ovu predstavu vidi tokom dva dana (28. septembra od 17h, a 29. septembra od 12h). Karte za predstavu za decu “Dvadeset i četiri bake” su besplatne i mogu se podići na biletarnici pozorišta počev od 21. septembra. Predstava traje 60 minuta, a preporučeni uzrast je za decu stariju od tri godine.

Premijera lutkarske predstave za decu “Čudotvorno kresivo” 22. marta

Malo pozorište “Duško Radović” u oktobru očekuje veliki jubilej – proslava 70 godina rada. Ovim povodom će 23. oktobra biti izvedena predstava za decu po tekstu Jordana Cvetanovića u režiji Juga Radivojevića “Srce u junaka Kraljevića Marka”. Takođe, biće predstavljena i monografija pozorišta pod nazivom “70 godina raznolikosti”.

E. A. / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde