Sidovdan ove godine u Garaži – 40 godina od smrti Sida Viciousa

0
57

Sid Vicious bio je nekadašnji član grupe “Sex Pistols” i bez sumnje jedna od najupečatljivijih figura pank pokreta.

Sidovdan ove godine u Garaži  - 40 godina od smrti Sida Viciousa

U subotu, 2. februara navršava se 40 godina od smrti Sida Viciousa. Tradicionalni beogradski Sid Vicious Day ove godine će na taj datum biti obeležen u beogradskom klubu “Garaža”.

Kako je nastao hit “Ja volim samo sebe” grupe “Psihomodo pop”

Sid Vicious je rođen kao John Simon Ritchie, a umetničko ime navodno je uzeo nakon što ga je ugrizao hrčak Sid. Kad je Glen Matlock napustio “Sex Pistolse”, Johnny Rotten se setio svog školskog druga Johna i pozvao ga da bude njihov basista. Iako Sid nije znao da svira bas, brzo je učio. Umro je u Njujorku, 2. februara 1979. od prekomerne doze narkotika. U svojoj kratkoj karijeri, svojim anarhističkim stavom, postao je ikona pank roka.

Sid Vicious Day, takozvani Sidovdan, omaž je Sidu Viciousu. Tradicionalno se obeležavao u nekadašnjem klubu “Akademija”, a ove godine, svi poklonici pravog pank zvuka moći će da se prisete Sida i njegovih uticaja na pank kulturu u klubu “Garaža”.  

RođendanSKA žurka: “Samostalni referenti” slave 23 godine benda

Muziku će ovom prilikom birati čak četiri DJ-a. Oni će publiku povesti na put kroz razne podžanrove punka. Čast da otvori manifestaciju pripašće Janetu, legendarnom bubnjaru različitih beogradskih punk bendova iz osamdesetih. Od njega možemo da očekujemo klasični rock’n’roll i rockabilly set.

Posle njega nastupa Bejzik,  najaktivniji beogradski punk DJ u poslednje dve decenije. On će svoj set bazirati na punk rocku sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka.

Leo fon Punkerstein (Goblini): Kada bes pretočiš u zdravu energiju

Svojim muzičkim izborom ovo veče će upotpuniti Aleksandar Rogić Roga, pevač benda “Šaht”,  koji sprema mix Oi!a, punka, streetpunka i hardcorea. Za sam kraj, publici će se prvi put predstaviti Šule, čiji muzički izbor varira od glam rocka do streetpunka.

– Dođite da zajedno obeležimo četiri decenije od smrti jedne od najupečatljivijih figura pank pokreta – vidimo se u subotu, 2. februara u klubu “Garaža”! – poručuju organizatori Sidovdana.

Ulaznice će na ulazu u klub koštati 100 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde