Noć muzike 2019: Specijalni gost sicilijanski tenor Anđelo Fiore

0
132

Na novobeogradskom platou na Ušću održaće se 30. avgusta Noć muzike. Biće to veličanstvena noć pod zvezdanim nebom uz virtuoznu muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS, koji će udružiti snage sa jedinstvenim finskim sastavom “Apokaliptika”. Beograđanima i posetiocima glavnog grada prirediće nezaboravnih sedam sati vrhunskog programa!

Noć muzike 2019: Specijalni gost sicilijanski tenor Anđelo Fiore

Noć muzike će ove godine ugostiti i tenora izvanrednog talenta Anđela Fiorea. On će kao specijalni gost i solista nastupiti zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS. Operski pevač, poreklom sa Sicilije, svojim raskošnim glasom osvojio je publiku Njujorka, Minhena, Milana i brojnih drugih svetskih centara kulture. Fiore je nastupao u najčuvenijim operskim teatrima širom sveta. U Beogradu će publika imati priliku da ga sluša zajedno sa našim proslavljenim dirigentom Bojanom Suđićem u okviru programa “Top klasika”. Oni će izvesti fragmente najlepših dela koje su komponovali Stevan Hristić; Đuzepe Verdi; Žorž Bize; Aleksandar Borodin; Franc Supe; Đakomo Pučini; Petar Iljič Čajkovski; i Karl Orf.

Noć muzike 2019: Simfonijski orkestar RTS-a i “Apokaliptika” 30. avgusta
Noć muzike 2019: Specijalni gost sicilijanski tenor Anđelo Fiore
Tenor Anđelo Fiore, Foto: Promo

U drugom delu programa, posetioci će uživati u originalnoj i moćnoj interpretaciji najvećih hitova legendarnog američkog benda “Metalika” u izvođenju jedinstvenog svetskog fenomena “Apokaliptike”. Ovaj nesvakidašnji gudački sastav četvorice virtuoznih čelista je proslavio dvadesetogodišnjicu bogate karijere. Oni će dovesti do usijanja zvezdano nebo iznad Ušća.

Letnji Music Week festival na Ušću od 23. do 25. avgusta

Usled velikog interesovanja publike, ovogodišnje izdanje, sada već tradicionalne Noći muzike, preseljeno je na najveću koncertnu lokaciju, plato novobeogradskog Ušća. To će omogućiti da ni jedan ljubitelj vrhunske muzike ne ostane uskraćen i pred vratima festivala. Kao i proteklih godina, ulaz za ovu uzbudljivu kulturnu manifestaciju ostaje slobodan i to uz aplikaciju KeepApp, koja se besplatno može preuzeti za korisnike Andrioda i iPhone-a. Noć muzike je prethodnih godina okupljala preko 45.000 posetilaca svih generacija. Ove godine održaće se u okviru Cloud platforme, a događaj su podržali Ministarstvo pravde, grad Beograd i CEBEF.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde