Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu

0
71

Šesnaesti Summer3p festival biće održan od 19. do 22. jula na atraktivnoj lokaciji termalnih bazena kraj Palićkog jezera.

Pored sjajnih muzičkih programa i ove godine predstaviće uzbudljiv spoj umetničkih sadržaja, raznovrsnih radionica, uz već tradicionalne sportske aktivnosti. Može se reći da je to šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu.

Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu– Osim što na izuzetan način približava elektronsku muziku svima koji na ovaj festival dolaze da budu deo pozitivne energije leta na Paliću, Summer3p je i zbirno mesto za brojne edukativne programe, radionice i sportske aktivnosti. Tokom četiri festivalska dana u poslepodnevnim časovima održavaće se dnevni program. On je popunjen sportskim turnirima, umetničkim performansima i kreativnim radionicama u saradnji sa programskim saradnicima i regionalnim umetnicima savremenog stvaralaštva – izjavio je Igor Halasević, projektni menadžer i koordinator dnevnog programa Summer3p festivala.

Uzbudljivo šesnaesto izdanje Summer3p festivala

Za ljubitelje klasične muzike, kamerni ansambl “Garden Quartet” 22. jula u 17h, održaće letnji promenadni koncert. Istog dana, ali u 16h posetioce očekuje nastup mešovitog hora mađarskog kulturno-umetničkog društva sa Palića.

Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu
Foto: Promo

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić od samog početka brine o likovnom segmentu festivala. I ove godine on će voditi kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala. Poslednjeg dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici. Tokom trajanja celog festivala posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2018. godine.

Počinje predfestivalski program 25. Festivala evropskog filma Palić

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime – TNG) održaće “stencil art” radionicu. U njoj će svi zainteresovani naučiti kako da naprave šablone za crtanje, preslikaju ih na zid ili majicu. Poetsku radionicu SummerDaDa vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac. Književnu radionicu poezije slam poetry vodiće Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade.

Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu
Foto: Promo

Jugoslav Ćuga Sivić je multimedijalni umetnik i rezident Festivala. On će predstaviti zanimljivu izložbu lampi i skulptura, koje su izrađene od industrijskog i metalnog otpada. Na festivalu će se naći i izložba fotografija Summer3p festival “Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018”; kao i izložba “Joint Figures” Jovane Zarubice i Olivera Živkovića.

Počele pripreme za drugi Vinski maraton na Paliću

Za sve ljubitelje elektronske muzike, u subotu, 21. jula, u 17h, biće organizovana muzička radionica produkcije elektronske muzike. Nju će voditi poznati subotički DJ Chrono. Regionalni festival Gifest prikazaće video projekciju gifova, a Festival solidarnosti predstaviće program “Možemo i mi”.

Summer3p_dnevni program_3
Foto: Promo

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas. A, 21. i 22. od 17 do 21h održaće se sportski turnir u speedmintonu. Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera i termalnom bazenu predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka.

Završen Enter, muzički festival u Topčideru posetilo preko 35.000 ljudi

Na prostoru Muškog štranda poslednjeg festivalskog dana, deca uzrasta od 3 do 12 godina uz pomoć članova kluba ekstremnih sportova “Ground Level”, učiće različite tehnike vožnje bicikla u okviru programa “Staza spretnosti”. Škola sporta “Su Team” Subotica predstaviće svoje programe koji su namenjeni deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj ovog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju (gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje…), kao i manje zastupljene sportove poput jedrenja na vodi. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Aktivnosti “SuTeam” škole sporta biće održane u nedelju 22. jula u popodnevnim časovima.

Elektro-pop zvezda Roisin Murphy prvi put na Belgrade Beer Festu

Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivaluTokom dnevnog programa, biće organizovane i brojne promocije. Među njima i Aerobik & Fitness program N Centra, koji uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta vodi Emina Savin sa gostima. Tibor Liptak “Big Hair” će za vikend, 21. i 22. jula u predvečernjim satima, održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama. Tako će poslednjeg festivalskog dana biti održana Javna prezentacija i debata o zaštiti biodiverziteta jezera Palić pod nazivom “Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?”. Govoriće Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu), a prezentacija će biti održana u nedelju, 22. jula, u okviru Porodičnog dana predstojećeg festivala.

Završen Gradić fest: Umetnost oživela usnulo Podgrađe

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email workshop3p@gmail.com. Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala – www.summer3p.org

Summer3p_dnevni program_3
Foto: Promo

Dnevni program Summer3p festivala se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice i Fondacijom za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” iz Subotice.

Šesnaesto izdanje Summer3p festivala održaće se od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

Dodeljene MTS Vision nagrade za najbolje spotove

U okviru muzičkog programa nastupiće preko 20 izvođača. Među njima i tehno DJ i producent Uto Karem; legendarni škotski Silicon Soul; slovački tehno-haus DJ Denes Toth; mladi mađarski virtuozni DJ dvojac “Secret Factory”; kao i hip-hop izvođači Ajs Nigrutin i Timbe.

Summer 3P 2018
Foto: Promo

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC. Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću. Od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. ugledni engleski časopis “The Guardian” uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Sea Dance festival: Velike zvezde nisu zahtevne

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija “Danilo Kiš”.
PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde