Serija “Tajkun” prvo na 48. FEST-u, od marta na SuperStar TV i RTS-u

0
381

Gledaoci s nestrpljenjem iščekuju novu domaću seriju, koja izazvala veliku pažnju još dok se snimala.

Serija “Tajkun” pre nego što stigne na male ekrane imaće projekciju prve epizode na 48. FEST-u. Biće prikazana 3. marta (18,30h) u sali 6 Kombank dvorane u okviru programa “Specijalne projekcije”. A onda u martu počeće da se emituje od 15. marta na SuperStar TV, a od 16. marta na RTS-u. Reditelj je Miroslav Miša Terzić, a scenarista Đorđe Milosavljević. Producenti su Ivana Miković i Miodrag Miško Stevanović. Producent serije je Telekom Srbija, a izvršna produkcija “Fire Fly”.

– Moć je tvoja, ili moja. Moć je uvek u rukama jednog. Moć je mamac. Teško se osvaja, još teže čuva. Moć je nedeljiva. Dobro došli u život, i svet “Tajkuna”. Ko može da tvrdi da je moć nedeljiva? Samo onaj ko je uzme celu. Samo onaj koji je na vrhu. I ko ima jak želudac! – ovako najavljuju novu seriju “Tajkun” iz producentske kuće “Fire Fly” i Telekoma Srbija.

48. FEST: Film “Otac” Srdana Golubovića otvara festival

“Tajkun” je priča o Vladanu Simonoviću, moćniku, biznismenu, dobrotvoru, verniku, ocu, ljubavniku… Vladan je u javnosti omražen zbog bogatstva stečenog na sumnjiv način, tokom devedesetih godina prošlog veka. Njega se plaše isti oni koji ga i poštuju. U trenutku kada misli da je bezbedan, e tek tada shvata koliko njegovo carstvo u stvari stoji na “staklenim” nogama. I da gresi iz prošlosti uvek dođu na naplatu, a najčešće baš kada pomislimo da smo ih sve već platili. Godinama je iz senke upravljao svojom moćnom kompanijom, ali se sve menja kada biva primoran da izađe na medijsku svetlost. On postaje progonjen čovek, prisiljen na drastične mere radi očuvanja sebe i svoje porodice. Vladan ima neprijatelje, i javne i tajne. Sukobljava se i sa onima koji bi trebalo da su mu najbliži. Vladan krije, i otkriva tajne.

Serija “Južni vetar” od 19. januara na Prvom programu RTS

U ovoj porodičnoj drami sa elementima trilera naslovnu rolu tumači velikan domaćeg glumišta Dragan Bjelogrlić. Saznaćemo da li Vladan može da veruje porodici, saradnicima, svojim najstarijim prijateljima… ili je život jednog moćnog čoveka u stvari život u osami. Dok se misterija o progonu Tajkuna bude odigravala pred očima gledalaca, ova serija, mnogi veruju, svojim kvalitetom i tretmanom će pomeriti granice u domaćoj televizijskoj produkciji.

Pored javnih i tajnih neprijatelja, Vladan je sukobljen i sa onima koji bi trebalo da mu budu najbliži. Njegov sin i budući naslednik bogatstva Bojan (Vuk Jovanović), i ostatak porodice i najbližih saradnika imaju svoje javne i tajne želje i planov. Na prividnom okupu održava ih samo Vladanovo bogatstvo koje svi žele da prisvoje. Kako biti korak ispred neprijatelja čije je lice skriveno? Kako razlikovati lojalnost od izdaje u trenutku kada prošlost traži svoj danak?

PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Šta nas čeka u drugoj sezoni “Državnog službenika”

Serija prikazuje intrigantni život domaćih tajkuna, njihovih veza sa podzemljem i vlastima. Ova tematika je u žiži interesovanja upravo zato što govorimo o ličnostima koje deluju van pogleda javnosti, koje po svaku cenu izbegavaju eksponiranje i publicitet, a o čijim životima saznajemo kroz senzacionalističke naslove tabloida. Serija “Tajkun” je priča o ljudima koji kriju svoju prošlost dok iz senke vladaju današnjicom.

Bjelogrlić je u seriji “Tajkun” svedenim i svežim pristupom udahnuo život liku Vladana Simonovića. Popularnog Bjelu videćemo u potpuno novom svetlu, kako kroz minimalističku izvedbu donosi kompleksan i višeslojan lik čoveka koji proživljava poslovnu i porodičnu krizu. Iako je na površini hladan i ne odaje svoje misli i namere, u njemu se odvija životna bura. Ona se neće smiriti sve dok ne poveže sve konce svog rasparanog života.

GRUPA: Kako je tim od sedam reditelja realizovao seriju

“Tajkun” je okupio vrhunsku ekipu kreativaca iz Srbije i regiona. Iako je po prirodi i zastupljenosti lika Vladana Simonovića, u prvom planu Dragan Bjelogrlić, misteriju koju je osmislio scenarista Đorđe Milosavljević izneće ili nosi snažan glumački ansambl. Snažan po renomeu onih iskusnih i dokazanih, ali i po kvalitetu novih i ne tako poznatih imena. Svaki od likova predstavlja delić velike zagonetke u koju se pretvorila potisnuta prošlost kontroverznog tajkuna.

Mladi Vuk Jovanović tumači lik Bojana, Vladanovog sina, možda i previše spremnog da nasledi oca. Upoznajemo osobu koju je lako prezreti, ali koja je preko glave preturila događaje koji bi nekom potpuno uništile ličnost. On je u sukobu sa svojim ocem, koji je naizgled prisniji sa svojim saradnicima nego sa porodicom.

“Senke nad Balkanom 2”: Miloš Biković tumači Josipa Broza Tita

Jedna od Vladanu najbližih osoba je Ksenija. Zaposlena je u njegovoj korporaciji “Sigma”, ali se ne uklapa do kraja u stereotip poslovne žene. Svojim duhom i prirodnošću Ksenija unosi dah svežine i originalnosti u hladne poslovne odnose. Ovaj lik tumači zvezda hrvatske scene u usponu, Tihana Lazović.

Među onima koji Vladana proganjaju sa pravne strane i kroz državni aparat su Bane Trifunović i Hana Selimović u ulogama inspektora Nikole i tužiteljke Jovane. Njihov profesionalni odnos će se preneti i na lično polje. U svoje najbliže saradnike Vladan ubraja i Balšu i Lidiju, koje igraju Marko Baćović i Duda Kovjanić.

MIROSLAV TERZIĆ: Filmom “Šavovi” skrenuo pažnju na problem nestalih beba

Sa preko 40 pratećih likova u tumačenju vrhunskih glumaca, prestižnim lokacijama i nadahnutim scenarijem, ova serija će doneti uzbudljivu i atmosferičnu misteriju jedinstvenog ritma i izgleda za domaće produkcijske pojmove. Posebnu notu celom projektu daje režija Miroslava Miše Terzića.

Tema zadiranja u život jednog tajkuna sa sobom donosi mnoštvo kompleksnih odnosa koji se odvijaju između najbogatijih članova jednog društva, ali takođe uvodi gledaoca u svet raskoši i luksuza koji odlikuje život na visokoj nozi. Mnoštvo lokacija dosad neotkrivenih oku kamere samo su deo bogatih prizora koji čekaju gledaoce u novoj seriji na SuperStar TV.

ĐORĐE MILOSAVLJEVIĆ: “Koreni“ su pobedili rijalitije

Od poslovnog okruženja Vladana Simonovića, do njegove kuće, kroz ovaj desetodelni serijal, biće odškrinuta vrata i nazreće se život ispunjem komforom koji odslikava moć jednog pojedinca. Ova serija donosi i veliki kontrast koji je u srži nastanka bogatstva svakog tajkuna, naličje luksuza čine progoni napuštenih fabrika, kao i mračne lokacije na kojima se odvijaju sumnjiva dešavanja. Sve ovo videćemo okom Radana Popovića, direktora fotografije. On je kroz svoju karijeru snimio neka od najimpresivnijih ostvarenja domaće kinematografije, poput “Crnog bombardera” i “Balkanskih pravila”.

Miroslav Miša Terzić je reditelj nagrađivanih filmova “Ustanička ulica” i “Šavovi”. Sa minucioznim okom za detalj i vrhunskom estetikom kadra i vizuelnog tretmana ove slojevite dramske serije, insistira na rešenjima koja čine da ova serija zaista odskoči na svakom planu, od rada sa glumcima do izgleda finalnog proizvoda.

DRAGAN BJELOGRLIĆ: Umetnici su ljudi koji su opsednuti sobom

Autor scenarija je Đorđe Milosavljević, jedan od najboljih domaćih scenarista. Uz Dragana Bjelogrlića, u glumačkoj postavi nalaze se: Branislav Bane Trifunović; Marko Baćović; Hana Selimović; Svetozar Cvetković; Aleksandar Đurica; kao i mlade glumačke nade Vuk Jovanović; Neven Bujić; Vanja Nenadić; i Miloš Petrović Trojpec. Uz Tihanu Lazović, tu su još dve gostujuće regionalne zvezde: Janko Volarić Popović i Toni Mihajlovski. Kostimografi su Ašok Murti i Kristina Kostić. Publici će biti posebno zanimljivo da u jednoj od epizodnih uloga vidi legendarnu pevačicu Draganu Šarić, odnosno Bebi Dol.

E. A. / Foto: Fire Fly

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde