Serija “Kosti” premijerno na 26. Sarajevo Film Festivalu

0
72

Nakon velikog uspeha serije i filma “Meso”, “Kosti” dolaze kao drugi deo trilogije smeštene u Banjaluci.

Serija "Kosti" premijerno na 26. Sarajevo Film Festivalu

Dugoočekivana domaća serija “Kosti” premijerno će biti prikazana 18. avgusta (22h) u Bosanskom kulturnom centru, u sklopu programa “Pretpremijere Serije” ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Za festivalsku publiku i stručnu javnost, ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dve epizode napetog trilera kojeg željno iščekuje cela regija. Iza serijskog projekta, koji će na jesen doživeti televizijsku premijeru, stoje “Bosonoga produkcija” iz Banjaluke i Radio-televizija Srbije.

“Kosti” su snimane prema scenariju Nikole Pejakovića Kolje, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković.
– Izuzetno smo počastvovani što ćemo našu seriju premijerno prikazati na Sarajevo Film Festivalu. U umetničkim krugovima, ova filmska smotra važi za jednu od najreprezentativnijih manifestacija, tako da smo s radošću prihvatili poziv da budemo rame uz rame sa velikim filmskim umetnicima i ostvarenjima koje će sarajevska publika i svi gosti imati priliku da vide! – istakla je Brankica Janković, producent i direktor serije.

Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije “Kosti”
Serija Kosti_Bosonoga produkcija (1)

“Kosti” donose priču o ljudima koji žive u posleratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrednosti. Radnja je smeštena u Banjaluku i prati život dva čoveka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime – Kosta.
– Dok Kosta Govoruša, izbeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije. Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući “Astorija” kod poznatog privatnika Mirka Kovača, nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka! – otkriva reditelj serije Saša Hajduković.

Bosonogo veče: Projekcija serije “Meso” na letnjoj sceni “Jazavca”

Ovo je priča o dvojici otuđenika koji, pogođeni traumom iz rata, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Svako na svoj način i svaki u svoje vrijeme, imaće svoju ličnu osvetu. Hajduković dodaje da “Kosti” pričaju priču o nemogućnosti da nacrtamo granice između dobrih i loših; svi su i dobri i loši – samo ih razlikuje jedna stvar: želja za promenom, za pokajanjem, za ispovedanjem svojih grehova.

Glavne uloge tumače Jovo Maksić; Ljubiša Savanović; Dragan Mićanović; Aleksandar Đurica; Boris Isaković; Milica Janevski; Nikola Pejaković Kolja; Nikola Rakočević; Dejan Aćimović; Lea Sekulić i Nikolina Friganović.

PR, Foto: Bosonoga

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde