Serija “Klan” kreće krajem decembra na Superstar TV i RTS-u

0
91

Nova domaća serija uskoro će početi da se emituje na malim ekranima. Okosnica radnje donosi tragikomične situacije koje prate dvojicu sitnih lopova iz beogradskog predgrađa. Oni se sticajem bizarnih događaja nađu u srcu visokog kriminala.

Serija "Klan" kreće krajem decembra na Superstar TV i RTS-u
Serija “Klan”, Foto: Promo

Krajem godine TV gledaoce očekuje iznenađenje iz produkcijske kuće “Firefly” i proslavljenog reditelja Slobodana Skerlića – serija “Klan”. U najavi se kaže da je reč o originalnom trileru, odnosno drami sa elementima komedije, koja svojim stilom podseća na najbolje holivudske projekte, čiji glavni likovi sa društvene margine već posle prve epizode postaju miljenici publike.

Domaća krimi serija “12 reči” od 21. novembra na SuperStar TV

Dva provincijalna probisveta, uprkos brojnim preprekama, uspevaju da se svojim beskrupoloznim i surovim akcijama uzdignu u sam vrh podzemlja. Ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope uzdrmalo je do temelja srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mesto, karte se ponovo dele, svi žele svoje parče plena i spremni su sve da urade da bi ga osvojili… Na marginama tog sveta, Šok i Paša, provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek počinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina…

Zamišljena kao dubok i do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova, ova savremena akciona drama furioznog ritma prati uzdizanje dva sitna kriminalca u svetu srpskog podzemlja. Ovo je njihov put, ovo je njihova priča.

Serija će se od 25. decembra emitovati na Superstar TV, a od 26. decembra i na RTS 1.

Snima se: Pala prva klapa kriminalističke serije “Kljun”

Glavne likove, Šoka i Pašu, tumače mladi glumci Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović. Kako je izjavio Skerlić, njih dvojica nisu nikakvi heroji, pa čak ni negativni heroji. Oni su nemoralni, beskrupulozni šljam koji pokušava da stvori privid da je u službi nekakvih viših i starijih ideja i ciljeva. Naglasak je na reči – pokušava.

Pored Dimitrijevića i Nezirovića, u “Klanu” igraju i Vladimir Кovačević; Nenad J. Popović; Mladen Sovilj; Ivan Zarić; Uroš Jovčić; Miloš Tanasković; Miloš Petrović Trojpec i drugi.

Kreator, reditelj i scenarista serije je Slobodan Skerlić, koji je poznat po režiji filmova “Do koske” i “Top je bio vreo”. Direktorka fotografije je Maja Radošević; scenograf Kiril Spaseski; kostimografkinja Tanja Radišić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde