Afera “nestale bebe”: Serija “Kalup” od 21. marta na RTS-u

0
139

Nova domaća igrana serija emitovaće se od 21. marta, subotom od 20h na Prvom programu RTS-a.

Serija KALUP

Serija “Kalup” nastala je po elementima istinitih priča iz afere “nestale bebe”, koja je otvorena u Srbiji početkom dvehiljaditih, a obuhvata period još od sedamdesetih godina XX veka.

Radnja serije je smeštena u sadašnje vreme u kom bivši policajac, a sada privatni istražitelj Ljuba (Milivoje Obradović) na poziv jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava da dođe do istine…

MILOŠ BIKOVIĆ: “Hotel Beograd” je turistički video letak Srbije
Milivoje Obradović tumači lik Ljube

Ova socijalna drama govori o tome da istina nije jednostavna, ali da je država odavno morala da uradi mnogo više da pomogne roditeljima da dođu do istine, ma kakva ona bila. Autori imaju kritički osvrt i na medije u Srbiji, koji su ovu temu tretirali tabloidno, u većini.
– Cilj ovog projekta, pored kvalitetnog dramskog programa, jeste upravo taj: da se ovoj teškoj temi pristupi na drugačiji način i da se zaustavi njena dalja tabloidizacija, izazivanjem gotovo svakodnevnih senzacija – kažu iz RTS-a.

Iz serije “Kalup”

Mini serija “Kalup” je jedan od pobednika medijskog konkursa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Realizovana je u produkciji “Monte Royal Pictures” i Telekom Srbija.

ZDRAVKO ŠOTRA: U seriji “Kralj” Ljubomir Bulajić igra naslovnu rolu

Režiser i glavni scenarista je Vuk Ršumović. Muziku za seriju komponovao je Vasil Hadžimanov. Scenograf je Ivan Denić, a kostimografkinje Zora Mojsilović i Milica Požar. Producentkinja serije “Kalup” je Bojana Maljević.

Uloge osim Milivoja Obradovića tumače i Nada Šargin; Saša Torlaković; Ana Maljević; Igor Filipović; Svetlana Ceca Bojković; Branislav Zeremski; Dubravko Jovanović; Srđan Miletić; Ana Bretšnajder; Lena Trifunović; Zinaida Dedakin; Draginja Voganjac; Monika Romić; Radoje Čupić; Danica Radulović; Branislav Platiša; Aleksandra Simić; Dragana Jovanović; Gojko Baletić; Denis Murić; Damjan Kecojević; Goran Balančević; Nenad Nenadović; Tanasije Uzunović; Slobodan Tešić… Novinarka i urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević posle “Bele lađe” ponovo će se naći u ulozi glumice. Igraće – TV novinarku.

E. A. / Izvor: RTS
Foto: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde