Serija “Grudi” Marije Perović osvojila nagradu žirija u Seulu

0
75

Međunarodni festival drame The Seoul International Drama Awards (SDA) pokrenut je 2006. godine, sa željom i nadom da postane vodeći festival globalnih televizijskih drama.

Serija "Grudi" Marije Perović osvojila nagradu žirija u Seulu
Marija Perović na ceremoniji dodela nagrada na festivalu u Seulu

Serija crnogorske rediteljke Marije Perović “Grudi” osvojila je Specijalnu nagradu žirija (uz južnoafričku seriju “The Herd”) u Južnoj Koreji na International Drama Awards 2019. Priznanje je dodeljeno na svečanoj ceremoniji dodele nagrada 28. avgusta u Seulu.

– Drago mi je što ste ovde 8.500 km udaljeni od moje zemlje Crne Gore prepoznali iskrenost i predanost koju smo svi uložili u seriju “Grudi”. Želela bih da se zahvalim svima koji su radili sa mnom, jer su svi zaslužni za ovaj divan uspeh! – izjavila je tokom uručenja nagrade Marija Perović.

RTS: U 2019. nove serije – “Pet”, “Kralj Petar Prvi”, “Delirijum tremens”, “Grudi”…
Serija "Grudi" Marije Perović osvojila nagradu žirija u Seulu

– Gledala sam naknadno prenos događaja ovdje u Seulu. I nezamislivo je da se vide kadrovi Nikšića, divna i meni prekrasna lica glumaca, da se čuje jezik ispod korejskog, koji mi razumemo, oni ne… dok se ispisuje BREASTS… i da, na kraju sam bila i srećna i ponosna, i nisam mogla da verujem da je svima nama istinski, koji smo radili na “Grudima” pripala specijalna nagrada žirija… Ovaj, fudbalski rečeno, trofej bi sada nekako trebalo spakovati i prebaciti, a metaforično, plasirati dalje svima onima koji jesu zainteresovani da vide “Grudi”, naše “Grudi” u velikom i umreženom svetu – podelila je svoje utiske crnogorska rediteljka nakon ceremonije i proslave.

Marija Perović završila snimanje mini-serije “Grudi”, premijera naredne godine

Radnja serije smeštena je u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Priča je o generacijskom, gimnazijskom prijateljstvu, a dramski razlog – bolest. Tako se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života; trka za afirmisanjem; opstanak; prijateljstvo; podrška; generacijski sukob; želja za boljim životom…

33. FFHN-MFF: Mira Banjac dobitnica Nagrade “Milan Žmukić”

Uloge tumače: Dubravka Drakić; Nada Šargin; Marija Škaričić; Vojin Ćetković; Mira Banjac; Predrag Peđa Bjelac; Jelena Đukić; Danilo Lončarević; Branimir Popović; Aleksandar Đurica…

Na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspešnu projekciju na ovogodišnjem festivalu u Herceg Novom. Očekuje se da uskoro stigne u bioskope širom Srbije.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde