Sergej Trifunović u mini filmu “Putevi” grupe “Irie FM”

0
581

U spotu “Putevi”, ili bolje rečeno mini filmu, pojavljuju se glumac Sergej Trifunović i manekenka Sonja Pavlica kao dve suprotstavljene slike u mislima glavnog junaka koga tumači pevač benda Vukašin Marković.

Posle prošlogodišnjeg uspeha pesme “Kliziš”, kojim su napravili iskorak u odnosu na svoje rege korene, beogradski sastav “Irie FM” predstavlja novi singl “Putevi”, u izdanju kuće “Lampshade Media”. Tu je i prateći video-spot koji su režirali Vukašin Marković i Lazar Bogdanović.

Sergej Trifunović Vukasin-Markovic-Irie-FM-PuteviU spotu, ili bolje rečeno mini filmu, pojavljuju se Sergej Trifunović i manekenka Sonja Pavlica kao dve suprotstavljene slike u mislima glavnog junaka, koga tumači pevač benda Vukašin Marković.

Bend „Irie FM“ predgrupa na koncertu „Nouvelle Vague“

– Spot je prica o izboru. Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procena, prečica, obilaznica… Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posledice. Prisećajući se poslednje lepe stvari koju je video to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Da li je to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledaocu da oseti; – kaže autor pesme i frontmen benda Vukašin Marković

Vukasin-Markovic Irie FM Putevi-1-1024x429Govoreći o samoj pesmi, Vukašin je rekao da je to razgovor sa samim sobom:

– U četiri ujutru na autoputu, kad je put ispred dovoljno “siguran” da se “misli” na nešto drugo u tom trenutku. Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, želja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi savremeni svet i svepristunost prebrzog protoka vremena. Oda ličnim slabostima u varljivoj trci sa sekundama. Koja je to “šaka” pravih izbora koje treba doneti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti sa tonom pogrešnih…

Po rečima članova benda, novi materijal predstavlja zaokret kako u žanru, tako i u zvuku. Prvi uvid u ono što sledi je upravo singl “Putevi”. Kako su izjavili u nedavnom intervjuu, “Irie FM” će nastaviti da objavljuje singlove, pritom se ne ograničavajući ni žanrom, ni jezikom, ni publikom.

“Irie FM” iza sebe ima veliki broj koncerata, kao i nagradu za najbolji evropski rege bend dodeljenu od strane takmičenja Rototom Contest 2012. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde