Sergej Ćetković objavio spot za pesmu “Vratile se ptice”

0
127

Popularni muzičar predstavio je novi singl.

Sergej Ćetković objavio spot za pesmu "Vratile se ptice"
Foto ŽELIMIR KRIŽOV

Kao i svih prethodnih, i ovog leta Sergej Ćetković svojoj publici poklanja novu pesmu. Ovom numerom najavljuje sedmi studijski album, planiran za predstojeću jesen. Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog letnjeg hita “Pusti probleme”, Sergej se ovog puta vraća svom autentičnom maniru emotivnih ljubavnih numera koje su njegov zaštitni znak. Balada “Vratile se ptice” je inspirisana ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena.

Sergej Ćetković objavio spot za pesmu “25. sat”

– Pesma “Vratile se ptice” dogodila se neplanirano, u periodu izolacije. Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na deonicama nekih kompozicija koje planiram za novi album. I, u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu. To samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pesme same pronađu put do svog izvođača, a verujem i do srca publike. Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike. Radujem se premijeri i reakcijama publike – kaže Sergej.

MAC 2020: Višesatni spektakl brojnih zvezda, mnogo emocija i suza
Foto: Promo

– Atmosfera pesme pomalo podseća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina, i namerno sam želeo taj retro prizvuk i emociju, jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Iako je trenutak u kome objavljujem novi singl veoma težak za sve nas, nadam se da će ova pesma, i muzika uopšte, bar malo doprineti širenju optimizma i nade da ćemo iz ove borbe koju svi vodimo izaći kao pobednici! – kazao je pevač koji ove godine obeležava 20 godina uspešne muzičke karijere.

“Pusti probleme” poručuju Sergej Ćetković i “Who See”

Kuriozitet vezan za ovu Sergejevu pesmu je to što je sekvence usne harmonike odsvirao specijalni gost, čuveni svetski muzičar Antonio Serrano iz Madrida. On je puno sarađivao sa Oliverom Dragojevićem, Stingom i drugim velikim zvezdama. Tekst i muziku napisao je Sergej, a aranžman su radili Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot u režiji Nemanje Novakovića snimljen je među filmskim kulisama “Avala filma” i na obroncima Fruške gore. Direktor fotografije je Lazar Bogdanović.

VRATILE SE PTICE

Vratile se ptice,
Ribe moru svome,
lasta malom gnijezdu,
a ja nemam kome,
jer me neces ti, u svoje ruke.

Zvijezde opet trepću,
Sunce nebom šeta,
Svako raduje se sreći,
A meni k’o da smeta,
Za mene nema znam,
Bez tebe mirne luke.

Znaj da ostariću sam,
Jer me tvoje srce neće,
Život mi ne treba ni dan,
Jer bez tebe nema sreće.

Samo zagrljaj mi daj,
Da se duša tijelu vrati,
Koliko noćas trebaš mi
Ljubavi moja nećeš znati.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde