Pala poslednja klapa Bjeline serije “Senke nad Balkanom”

0
446

U Barandi je završeno snimanje prve sezone serije “Senke nad Balkanom”, autora Dragana Bjelogrlića, čije emitovanje na RTS-u počinje na jesen.

Senke nad Balkanom
Foto: RTS

Radnja prve sezone serije “Senke nad Balkanom” smeštena je u burni period kraja dvadesetih godina prošlog veka, koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature. Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije u centar pažnje stavlja Beograd tog doba kao raskrsnicu puteva na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi sa različitih strana sveta.

Dragan-Bjelogrlic-Senke-nad-Balkanom
Dragan Bjelogrlić, Foto: RTS

– Mislim da će novo biti pogled na prošlost koji je potpuno drugačiji, pa u neku ruku i originalan u odnosu na sve dosadašnje serije i filmove koji su se vraćali u prošlost. Pa čak i ono što sam ja radio sa poslednjim projektom “Montevideo”. To je potpuno drugi ugao gledanja na neke bitne istorijske događaje, koji su možda i odredili čitav vek koji smo mi posle proživeli – objašnjava autor serije Dragan Bjelogrlić.

Senke-nad-BalkanomGlavni likovi su dvojica inspektora za krvne delikte koji se u uzbudljivoj dramskoj naraciji suočavaju sa nizom neočekivanih obrta. Andru Tanasijevića Taneta glumi Dragan Bjelogrlić, a njegovog pomoćnika Stanka Pletikosića, mladog forenzičara, Andrija Kuzmanović.
– Veoma mi je drago što nosim jednu od naslovnih uloga serije “Senke nad Balkanom” iz prostog razloga što verujem da će zaista biti drugačija od svega na šta smo navikli – istakao je Kuzmanović.

Raznovrsna glumačka ekipa
Marija Bergam Senke-nad-Balkanom marija bergam
Marija Bergam, Foto: RTS

U međunarodnoj ekipi našao je i slavni ruski glumac Aleksandar Galibin. On tumači lik generala Vrangela. Igraju i glumci sa prostora bivše Jugoslavije. A, Žarko Laušević tumači lik Đorđa Karađorđevića. U glavnoj ženskoj ulozi je Marija Bergam.

– Maja Davidović – beogradska fem fatal, tako piše u scenariju. Umetnica, direktorka banke, jedna dosta kontroverzna i neuobičajena ličnost, pogotovo za to vreme – kaže Marija.

Gordan-Kicic-Senke-nad-Balkanom
Gordan Kičić, Foto: RTS

Jednog od kontroverznih likova iz vremena kada je opijumski put prelazio preko Balkana tumači Gordan Kičić. Za svoju ulogu Kičić kaže da je reč o Alimpiju Miriću, koji je vlasnik lanca apoteka i onovremenski tajkun.
– Ne bih želeo da otkrivam previše o svom liku. Jer, u pitanju je triler. I svi se predstavljaju u jednom svetlu, a na kraju se ispostavlja da nije baš tako – zagonetan je Kičić.

Snimanje je trajalo od 1. oktobra prošle godine do ovog vikenda, na brojnim lokacijama. A, serija “Senke nad Balkanom” premijerno će biti emitovana na jesen na programu RTS-a.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde