“Šekspir za veliku decu” u Malom pozorštu “Duško Radović”

0
123

šekspir za veliku decu u malom pozorištuUlaznice su besplatne, uz obaveznu rezervaciju.

U Malom pozorištu “Duško Radović” će od 30. juna do 2. jula, kao deo pratećeg programa 5. Šekspir festivala, biti prikazan program “Šekspir za veliku decu”. U toku tri dana publici će se predstaviti produkcije iz Srbije, Grčke i Engleske, a ulaznice su uz obaveznu rezervaciju besplatne. Ideja progama je da se dela jednog od najvećih svetskih dramskih stvaralaca, Vilijama Šekspira, predstave mladoj publici.

5. Šekspir festival: Čikaški hip-hop spektakl, „Tit Andronik“, suđenje Hamletu…

U subotu, 30. juna (18h) na programu je “Bura” u režiji Nikite Milivojevića. Ova predstava je za decu uzrasta 7+. U “Buri” je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih, političkih… a, među svim mogućim učitavanjima u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama Dž. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečje fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće… nešto davno izgubljeno, “građa od koje se prave snovi”!

Bura šekspir za veliku decu u malom pozorištu
“Bura”, Foto: Promo
ASSITEJ Srbije: „Mobi Dik“ Malog pozorišta „Duško Radović najbolja predstava za decu i mlade u 2017.

U nedelju 1. jula (18h) posetioci će moći da pogledaju predstavu “San letnje noći” u režiji Michalisa Sionasa. Preporučeni uzrast je 8+. Šekspirov “San letnje noći” prilagođen je najmlađoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company je na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna. U svojih 45 izvođenja videlo je preko 7.000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave, deca se upoznaju sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde. Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.

San letnje noći
“San letnje noći”, Foto: Promo
Malo pozorište „Duško Radović“: „Sudbina jednog Čarlija“, novi mjuzikl za decu

Na programu 2. jula (18h) je komad “Romeo i Julija” u režiji Nela Croucha. Preporučeni uzrast je 8+. “The HandleBards” su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije “Romea i Julije”, predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 7.000 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni “The HandleBards” dečjem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvođenju poznate Šekspirove ljubavne drame.

Romeo i Julija šekspir za veliku decu u malom pozorištu
“Romeo i Julija”, Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde