Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji laureat Comedy festa

0
189

U Jugoslovenskoj kinoteci je u petak, 20. oktobra, dodeljeno priznanje za doprinos filmskoj komediji glumici Jelisaveti Seki Sablić, tako da je ona ovogodišnji laureat Comedy Festa.

Jelisaveta Seka Sablić laureat Comedy Festa
Foto: Facebook / FAME Solutions / Vidoje Manojlovic

Priznanje joj je uručio reditelj Ivan Marinović. Seka Sablić je u njegovoj komediji “Igla ispod praga” još jednom briljirala.

Comedy Fest u bioskopima u Beogradu i Novom Sadu

– Čast mi je da primim ovu nagradu i veoma mi je drago ako sam i ja doprinela razvoju domaćeg filma. Evo, sve vreme se preispitujem ko bi još mogao da se nađe na mom mestu, i zaista je mnogo sjajnih kolega, koji takođe zaslužuju ovakvo priznanje. Posebno mi znači da se dodela održava u ovom fascinantnom prostoru Jugoslovenske kinoteke – rekla je Seka Sablić. A za reditelja Marinovića je izjavila:

Jelisaveta Seka Sablić laureat Comedy Festa
Seki je priznanje uručio reditelj Ivan Marinović, Foto: Facebook / FAME Solutions / Vidoje Manojlovic

– Ivan je divni mladi reditelj. Sa njim sam lepo sarađivala u njegovom filmu “Igla ispod praga”. Inače, u tom filmu sam igrala baku. Uživala sam i u ulozi i u radu sa Ivanom.

Počelo snimanje filma o Diani Budisavljević – „Akcija D.B.“

Naklonost filmske kritike, ali i obožavanje publike Jelisaveta Seka Sablić postigla je sjajnim ulogama u kultnim ostvarenjima “Maratonci trče počasni krug”, “Burduš”, “Rad na određeno vreme”, “Tesna koža”, ali i brojnim pozorišnim predstavama i TV serijama (“Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Ljubav, navika, panika”). U bogatoj karijeri, dugoj više od pola veka, ostvarila je do sada preko 160 uloga.

Gangula u krimi komediji: Nova filmska rola Aleksandra Šapića

Jelisaveta Seka Sablić laureat Comedy Festa
Ovogodišnji laureat Comedy Festa, Foto: Facebook / FAME Solutions / Vidoje Manojlovic

Drugi Comedy Fest traje do 22. oktobra. Do tada gledaoci u Dvorani Kulturnog centra; Cineplexxu BIG; i Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu; kao i u Cineplexu ARENA u Novom Sadu; mogu da pogledaju premijerne naslove, sa fokusom na evropskoj komediji. Većina tih filmova neće imati bioskopsku distribuciju. Prateći program predstavlja omaž komičarima koji su nas napustili u ovoj godini, između ostalih Ljubiši Samardžiću. Njegov će film “Rad na određeno vreme” u nedelju zatvoriti prateći program ovogodišnjeg festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde