Koncertna promocija albuma “22” dua “Seine” u Beogradu i Novom Sadu

0
88

Nakon sjajnog prolećnog koncerta u “Kvaki” i tronedeljne evropske turneje u oktobru, zagrebački duo stiže u Beograd i Novi Sad.

Koncertna promocija albuma "22" dvojca "Seine" u Beogradu i Novom Sadu
“Seine”, Foto: Promo

Punk-freak-folk-trip-hop dvojac “Seine” koncertnom promocijom najavljuje izdanje svog drugog albuma “22” na vinilu. Nastupiće u četvrtak, 12. decembra, u KC Grad, a onda u subotu, 14. decembra, u novosadskoj knjižari koja svira – “Bulevar Books”.

“Seine” je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe “Vlasta Popić”, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se “Seine” formira kao bend. Iste godine, grupa pobeđuje u Banjaluci na Demofestu, najvećem regionalnom takmičenju demo bendova. Onda je usledila evropska turneja i snimanje debitantskog albuma u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…).

Apgrade: Islandski projekt “Kiasmos” prvi put u Beogradu
Koncertna promocija albuma "22" dvojca "Seine" u Beogradu i Novom Sadu

Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum…), a u septembru izlazi njihov prvi album “Sno Sna” za slovenačku izdavačku kuću “Moonlee Records”, te francuski “VOX Project”.
Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu i “Seine” postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl “Nebo” koji prati stop-motion video u režiji Marine Uzelac.

Drugi album “22” izlazi početkom maja za “Moonlee Records” i “VOX project”, i nailazi na odobravanje kritike i publike. Usledila je regionalna promocija albuma, pa velika evropska turneja po Francuskoj i Nemačkoj. Novo izdanje našlo je svoje mesto i na nezavisnim francuskim top-listama.

2. No Sleep Festival: Rasprodati prostori uz rekordan broj stranih gostiju

“22” je sniman na prelazu 2018. u 2019. u Studiju “Radost”. Snimanje, miks i produkciju radili “Seine”. Sviraju Petrović i Ščapec, a aranžirali su ga uz pomoć Ivana Grobenskog. Album “22” donosi amorfan zvuk koji se savija žanrovski, kombinujući elemente buke i alternativnog rocka, trip hopa i bez talasa sa sporadičnim podtonovima kabareta. Dvojac nastavlja istraživanje intrigantnih, slabo osvetljenih i silaznih raspoloženja koja su definisala njihov debi, istovremeno stavljajući novi naglasak na disonancu i atonalnost. Elektrificirani akustični set gitare i bubnja i dalje su okosnica, ali oni su proširili svoju zvučnu paletu prodornim elektronskim teksturama, uzorcima klasičnih instrumenata i pokretačkim policitmima.

Cena ulaznice za koncertnu promociju dvojca “Seine” u KC Grad je 350 dinara, a za novosadski “Bulevar Books” 400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde