“Sećanje na Tomu Zdravkovića” 20. novembra u njegovom rodnom Aleksincu

0
225

Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca obeležiće prigodnim programom 79-tu godišnjicu od rođenja legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

Toma Zdravković, Foto: Wikimedia Commons / Muzej Aleksinac
Toma Zdravković, Foto: Wikimedia Commons / Muzej Aleksinac

“Sećanje na Tomu Zdravkovića”, biće veče posvećeno pevaču koga su volele mnoge generacije i čije pesme se danas rado slušaju. Održaće se 20. novembra na sceni Doma kulture u Aleksincu. Poznate numere legendarnog umetnika pevaće džez pevačica Lena Kovačević i Ivan Milinković iz grupe “Legende”. Sa njima će svirati gudački duo iz Niša “Golden ladies”. U ulozi naratora biće glumac Goran Sultanović. Organizatori najavljuju da će tokom večeri o Tomi govoriti i neki od njegovih prijatelja.

„Umoran sam od života“ u izvođenju Aleksandre Kovač

Sećanje na Tomu Zdravkovića AleksinacLegendarni pevač je rođen 20. novembra 1938. u Aleksincu, od majke Kosare i oca Dušana. Ubrzo nakon Tominog rođenja porodica se preselila u Pečenjevce. Tu je Toma i odrastao, ali se uvek rado sećao svog rodnog grada i bio u njemu čest i drag gost.

„Moj život je moje blago“: U Negotinu održan koncert i izložba u znak sećanja na Luisa

Organizatori “Sećanje na Tomu Zdravkovića” kažu da manifestacija nije komercijalnog karaktera, kao i da se ulaz neće naplaćivati.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde