Sećanje na Milana i Magi: “Deca iz vode” u KST-u 19. septembra

0
52

“EKV” tribute projekat “Deca iz vode” održaće koncert sećanja na Milana i Magi. Ujedno, i obeležiti 25 godina od njihovog poslednjeg beogradskog koncerta.

Sećanje na Milana i Magi: "Deca iz vode" u KST-u 19. septembra

Koncert koji je grupa “Ekatarina Velika” odsvirala leta 1994. u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski. Od tada je prošlo 25 godina… Sećanje na njega, kao i na Margitu Stefanović Magi, koja je uz Milana Mladenovića bila jedini član grupe od početka do kraja, i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike. Udruženje “Deca iz vode”, koje okuplja kreativne osobe i poštovaoce dela Milana i Magi, manifestacijama u gradovima širom bivše Jugoslavije čuva sećanje na njih i reafirmiše stvaralaštvo grupe “EKV” putem projekcije spotova, filmova, fotografija i koncertnog izvođenja njihovih pesama.

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu
Sećanje na Milana i Magi: "Deca iz vode" u KST-u 19. septembra
Milan i Magi, Foto: Promo

Ljubitelji muzike grupe “EKV” okupiće se 19. septembra (22.30h) u bašti KST-a. Biće to tribute koncert pod nazivom “Sećanje na Milana i Magi”. Pored godišnjice Milanovog rođenja (21.09.1958); i godišnjice Margitine smrti (18.09.2002.); ovom prilikom biće obeležena i 25. godišnjica njihovog poslednjeg beogradskog koncerta. I to, na istom mestu gde je i održan.

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast što će se kao specijalni gost pojaviti i Boško Stanojević Bole, poslednji basista “EKV-a”, koji je svirao na tom koncertu! – kažu “Deca iz vode”. Oni su još dodali: – On će najpre evocirati uspomene na Milana i Magi, kao i na taj koncert, a kasnije i svirati zajedno sa nama. Bole je danas basista grupe “Kanda, Kodža i Nebojša”, a pored toga drži časove gitare u KST-u.

Biografija Margite Magi Stefanović: “Magi – Kao da je bila nekad”

Pre koncerta na velikom video bimu biće prikazani spotovi i fotografije koje su uradili članovi udruženja “Deca iz vode”. Posetioci će čuti i kraće intervjue sa gostima. Pored repertora koji obuhvata sve najveće hitove i najbolje pesme “EKV-a” sa svih albuma, specijal ovog koncerta biće i nekoliko pesama koje će biti odsvirane akustično. Baš kao što su nekad Milan i Magi radili na “EKV” unplugged nastupima. Po završetku koncerta DJ Matinee i Vule nastavljaju manifestaciju uz žurku do 4h.

Ulaznice su u pretprodaji po promo ceni od 400 din u “Felix shopu” (TC Sremska); “Yugovinyl store” (Cetinjska 15); i KST-u.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde