Sea Star 2020: Kalifornijski bogovi repa “Cypress Hill” stižu u Umag

0
66

Sea Star Festival će biti održan 22. i 23. maja u prelepoj laguni Stella Maris u Umagu.

Sea Star 2020: Kalifornijski bogovi repa "Cypress Hill" stižu u Umag

Jedna od najvoljenijih hip-hop grupa u istoriji, “Cypress Hill”, najavljena je među ovogodišnjim učesnicima Exitovog festivala u umagu. Kalifornijski bogovi repa su ostavili neizbrisiv trag na savremenu muziku. Imaju svoju zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih i neverovatnih 20 miliona albuma prodatih širom sveta. Oni su i prva rep grupa koja je imala istovremeno čak dva albuma u prvih deset na američkoj top listi, od čega jedan i na samom vrhu. Multiplatinasti tiraži su “Cypress Hill” odveli na najveće festivale sveta kao što su Lollapalooza; Coachella; Rock Am Ring; Exit; Glastonbury; ili Roskilde, na kojem su prošle godine svirali uz “The Cure”.

Sea Star 2019: 40.000 ljudi poslalo poruku ljubavi regionu i celom svetu

To im nije prvi put da dele binu s gitarskim bendovima, jer su “Cypress” poznati kao praktično jedina velika rep grupa koju obožava i alternativna i tvrđa rok i metal publika. Sarađivali su sa rok ikonama kao što su “Pearl Jam”; “Sonic Youth”; “Slash”… a nakon što su u više navrata išli na zajedničke turneje sa “Rage Against the Machine”, frontmen “Cypressa”, famozni B-Real je u protekle tri godine predvodio i supergrupu “Prophets of Rage”.

Još moćniji uživo, ove godine će imati samo dva velika nastupa u Evropi. Među njima je i Sea Star, na koji donose šou u punoj, petočlanoj postavi. To će biti ujedno jedini u celoj kontinentalnoj Evropi, dok je drugi na dalekom Islandu. Oni će se pridružiti drugim zvezdama Sea Star festivala, kao što su Amelie Lens; “Meduza”; “Dubioza Kolektiv”; ali i ubistvena regionalna hip-hop postava koju predvode Vojko V; Klinac; Z++; “Kuku$”; “Buntai” i drugi.

Sea Star festival: Kolosalni scenski spektakl i erupcija pozitivne energije

“Cypress Hill” su zaslužni za hitove “Insane In The Brain”; “Tequilla Sunrise”; “Rock/Rap Superstar”; “Hits From the Bong”; “I Ain’t Goin’ Out Like That”… Bend je snažno uticao na globalnu hip-hop scenu. Uvek neizostavni kao akteri popularne kulture, ova grupa je dobila i svoju epizodu u kultnoj seriji “The Simpsons”. Njihovi hitovi se mogu čuti u superpopularnoj igri “Grand Theft Auto”, ali i u filmovima i serijama kao što su “Fast & Furious”; “The Sopranos”; “Mr. Robot”; “The Wolf of Wall Street”; “Friday” i brojnim drugim.

Ovi vizionari muzički su uzori svim velikim hip-hop i rep grupama koje su nastajale kasnije. Veliki “Rage Against the Machine” svojevremeno su izjavili da su slušali “Cypress Hill” dok su stvarali prvi album, a obradili su ih i na svojoj ploči “Renegades”. Istovremeno je član benda, DJ Muggs, zaslužan za megahit “Jump Around” grupe “House Of Pain”.

Exit timu novi “festivalski Oskar”: No Sleep je najbolji novi festival Evrope

“Cypress Hill” su ostavili neizbrisivi trag u muzičkoj istoriji kao začetnici “west coast” hip-hop zvuka, ali i kao muzički proroci koji su današnji, globalni uspon latino repa najavili još pre tri decenije. Njihov prvi singl “How I Could Just Kill A Man” bio je oličenje tvrdog gangsta repa koji je otvorio vrata za nadolazeći niz ikona kao što su 2Pac; Snoop Dogg… Ekscentričan zvuk i prilično neuobičajen izbor semplova inspirisao je i jedan novi, drugačiji hip-hop pokret na istoku koji će nekoliko godina kasnije proslaviti upravo “Wu-Tang Clan”.

Sea Star 2020 "Cypress Hill" stižu u Umag

Nakon prošlogodišnjeg spektakla koji su priredili “Wu-Tang Clan”, Sea Star Festival u 2020. diže lestvicu još više i dovodi “Cypress Hill”. Nastup ovih hip-hop ikona uživo mogu da zaljuljaju i nepregledne stadionske mase, baš kao i mirno more prekrasne lagune Stella Maris u Umagu.

20. Exit: DJ Snake otvara festival uz planetarne hitove

Četvrto izdanje Sea Star festivala održaće se 22. i 23. maja, uz žurku otvaranja 21. te oproštajnu žurku 24. maja. Ulaznice se mogu nabaviti po promotivnoj ceni od 3.700 dinara, što predstavlja čak 40% uštede u odnosu na finalni iznos. U prodaji su i VIP Gold ulaznice po ceni od 12.000 dinara, koje su dostupne na sajtu seastarfestival.com. Turistički paketi dostupni su putem zvanične turističke agencije festivala exittrip.org.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde