Sea Star 2019: Najveća hip-hop grupa svih vremena “Wu-Tang Clan” dolazi u Umag

0
28

Sea Star festival održaće se 24. i 25. maja u egzotičnoj laguni Stella Maris u Umagu, uz Welcome Party 23. kao i Closing Party 26. maja.

Sea Star 2019: Najveća hip-hop grupa svih vremena "Wu-Tang Clan" dolazi u Umag

Najveća hip-hop grupa svih vremena “Wu-Tang Clan” potvrdila je dolazak u Umag. Oni će na Sea Star Festival stići u okviru njihove velike svetske turneje na kojoj rasprodaju neke od najvećih arena u Americi i Evropi. Posle nastupa u Berlinu, Londonu, Parizu i drugim evropskim metropolama, “Wu-Tang Clan” dolaze u Umag. Njihov nastup na Addiko Tesla bini biće ekskluzivan za celu centralnu, južnu i istočnu Evropu. U Istri se očekuje desetine hiljada fanova iz celog regiona i brojnih evropskih zemalja koje nije obuhvatila njihova ovogodišnja “Gods of Rap” turneja, u okviru koje obeležavaju 25 godina od izlaska, možda i najuticajnijeg rap albuma – “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”.

Stiže najjači Sea Star do sada

Pregovori oko nastupa u Umagu trajali su čak sedam meseci. Glavni razlog je insistiranje organizatora Sea Stara da cena ulaznica bude maksimalno prilagođena domaćoj i regionalnog publici, i ostane višestruko manja u odnosu na ostatak njihove turneje. Cena ulaznice za Sea Star sa 50% popusta trenutno iznosi 3.700 dinara / 32 EUR / 64 KM / 1999 DEN / 64 BGN za oba dana festivala. A, zbog ogromnog interesovanja iz svih krajeva Evrope, ova cena biće aktuelna najkasnije do 15. aprila.

“Wu-Tang Clan” se pridružuje moćnoj muzičkoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći tehno izvođači današnjice Sven Väth i Nina Kraviz; britanska hip-hop diva IAMDDB; dobitnik Ibica Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante; autor najprodavanije techno trake na Beatportu Enrico Sangiuliano; i brojni drugi.

Sea Star festival: Kolosalni scenski spektakl i erupcija pozitivne energije

“Wu-Tang Clan” je prodao neverovatnih 40 miliona albuma, dok svetski mediji za njih imaju samo reči hvale. Tako ih “Rolling Stone” naziva “najboljom rep grupom ikada”; a “NME” – “jednim od najboljih muzičara decenije“; dok “Fact” dodaje kako su “redefinisali samu srž hip hopa”. U toj oceni složne su i hip-hop zvezde Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Rick Ross, A$AP Rocky… koji o “Wu-Tangu” govore u superlativima i navode ih kao svoje uzore. Nije tajna ni da je njihov rad imao direktan uticaj i na stariju gardu kao što su Jay Z, Nas, Snopp Dogg i “The Notorious B.I.G.”

Sea Star festival zatresao Umag

Sanjin Đukić, direktor Sea Star festivala istakao je da je “Wu-Tang Clan” sastav na čijoj muzici su odrasle generacije i koji je oblikovao hip-hop scenu kakvu je vidimo danas.
– Imati veliki “Wu-Tang Clan” u punoj postavi na turneji kojom se obeležava 25 godina jednog od najvažnijih albuma u istoriji je samo po sebi muzički, kulturni i turistički događaj bez premca! Uložili smo jako puno napora da ovu turneju, rezervisanu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Evropi, skrenemo preko 2.000km i dovedemo u Umag. Očekujemo pravi desant na Stella Maris njihovih fanova iz svih krajeva Evrope! – rekao je Đukić.

Exit 2019: Najpopularnija “Solomun +1” žurka sa Ibice stiže u Novi Sad

– Kada smo pravili Sea Star vodili smo se vrednostima sa kojima smo i Exit izgradili u jedan od vodećih svetskih festivala, stavljajući domaću i regionalnu publiku na prvo mesto i insistirajući da im cene naših ulaznica uvek budu pristupačne – izjavio je na konferenciji za novinare Sagor Mešković, direktor komunikacija u Exitu. On je dodao da nije bilo lako osigurati ovakav buking.
– Zbog toga su pregovori sa menadžmentom “Wu-Tang Clana” trajali mesecima, ali smo uspeli da ih dobijemo i osiguramo da regionalna publika ima najniže cene ulaznica, koje se na njihovoj turneji ove godine kreću i preko 100 evra. Lično sam srećan što ih ponovo dovodimo na ove prostore, jer njihov gotovo mitski koncert na Exitu iz 2007. neću zaboraviti dok sam živ! – rekao je Mešković.

Exit 2019: Stižu “Crni Srbi” iz Amerike da repuju o rintanju, rakiji i Jokiću

Phat Phillie i Frx, osnivači “Blackouta”, i dva velika hip hop autoriteta, složni su u oceni da su se “Wu-Tang Clan” već s prvim albumom upisali u istoriju.
– Sada, na njegovu 25. godišnjicu s velikim pravom ga smatramo nosećim stupom celog hip hopa, ne samo onog iz Golden ere. Ogromna snaga benda ležela je oduvek i u kolektivu. “Wu-Tang” su jedinstven skup neverovatno kreativnih muzičara i lirički superiornih MC-a, neuporediv s bilo čim na sceni.

Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promene u svom žanru još od pomenutog debija iz 1993. a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa. Formirani 1992. u Njujorku, “Wu-Tang Clan” se smatra najvećom grupom u istoriji hip-hopa. Inspiraciju su vukli iz kung-fu filmova i superherojskih stripova. Zaslužni su za neke od krucijalnih hip-hop numera sa kojima su rastavili i ponovo postavili čitav žanr.

Exit 2019: U Novom Sadu okupljaju se velika hip-hop imena

Kompletna postava koju čine vođa i vizionar RZA, te ostali “Wu-Tang” ratnici GZA; Method Man; Raekwon; Ghostface Killah; Inspectah Deck; U-God; Masta Killa; i Cappadonna; legendarna je upravo zbog snage, osobnosti i karaktera svakog pojedinog člana čija je privrženost klanu toliko jaka da se međusobno doživljavaju kao porodica.

Talent im je prepoznat i zabeležen brojnim nagradama, od osvajanja Grammyja (Method Man) pa do titule najuticajnijeg glmuzičkog sastava u poslednjih 10 godina koju im je dodijelio “NME”. Poslednje dve godine ispunjavaju i uslove za ulazak u Rock And Roll Hall Of Fame.
– Mislim da bismo trebali ući, no moglo bi potrajati dok se to dogodi. To bi bilo dobro za nas i za rock and roll, jer je hip-hop muzika koja uzima iz svakog žanra, a pogotovo iz rocka! – izjavio je nedavno RZA.

Exit 2019: U Novi Sad dolazi vodeći globalni hitmejker današnjice DJ Snake

Bogata “Wu-Tang” ostavština gurnula je celi žanr prema napred, a proučavajući reči pesama čak 85 hip-hop izvođača, dizajner i data naučnik Matt Daniels postavio je skalu onih s najvećim vokabularom, pa su “Wu-Tang” završili na impresivnom šestom mestu, dok solo projekti članova takođe dominiraju listom – GZA na 2. mestu; RZA na 7; Ghostface na 9; Raekwon na 20; te Method Man na 23. što dokazuje potpunu nadmoć i neosporivu nadarenost kako kolektiva, tako i njegovih pojedinaca. Njihova svestranost proteže se i na polja van muzike. RZA i Method Man su ostvareni glumci, dok je GZA naučni predavač u školama i na fakultetima.

Na Sea Star dolaze i najveće elektronske zvezde današnjice

Dosad potvrđena imena line-upa čine bogovi elektronike Sven Väth; Nina Kraviz; Ilario Alicante; Enrico Sangiuliano; Petar Dundov; DJ Jock; Lawrence Klein; i Unique; kao i vrsna hip-hop postava u saradnji sa Dritom, najvećim regionalnim klupskim trap i hip-hop festivalom, koju čine nova neo soul i R&B diva IAMDDB; Vojko V; Krankšvester; FOX; High5; Buntai; Smoke Mardeljano; i Hazze.

Smeštaj za Sea Star već od 7 evra!

Posetioci Sea Stara mogu da rezervišu noćenja u premium kampu, kao i u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, te u luksuznim vilama na samoj obali mora. I to po cenama već od 7 evra po noćenju za kamp; i 10 evra dnevno za apartmane. Zvanična turistička organizacija Exit festivala Exit Trip u ponudi ima i izuzetno pristupačne turističke pakete. Oni pored ulaznice u ponudi imaju i prevoz, i široku lepezu vrhunskog smeštaja u Umagu. Cene se kreću već od 42 evra po paketu za smeštaj u premium kampu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde