Aleksandra Kovač napisala pesmu “Neko čeka na tebe” za Gabi Novak i film “Šavovi”

0
828

Gabi Novak je posle 15 godina snimila novu pesmu.

Aleksandra Kovač napisala pesmu "Neko čeka na tebe" za Gabi Novak i film "Šavovi"
Gabi Novak i Aleksandra Kovač, Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

Odjavnu špicu, numeru “Neko čeka na tebe”, za film Miroslava Terzića “Šavovi” napisala je Aleksandra Kovač. Kako je kompozitorka rekla, kompoziciju je pisala baš za muzičku divu i legendu jugoslovenske scene – Gabi Novak.

Berlinski filmski festival: Nagrađeni “Šavovi” Miroslava Terzića

Kako je Gabi izjavila za “24 sata”, bilo joj je fantastično i lepo da radi na pesmi za “Šavove”.
– Na početku karijere napravila sam gomilu pjesama za filmove, a onda sam stala – rekla je pevačica.
– Gabi je takva legenda da treba da nastupa samo u posebnim trenucima – izjavila je Aleksandra Kovač, koja je uspela da nagovori legendarnu pevačicu na saradnju.

– Nazvala sam Matiju Dedića i pitala da li bi njegova majka volela da sarađuje sa mnom. Matija mi je rekao da se ne naljutim ako me odbije. Bila sam presrećna kada sam oko ponoći dobila poruku u kojoj mi je Gabi napisala da dugo nije čula tako dobru pesmu. Inače, pisala sam numeru imajući sve vreme Gabi u vidu. Predosećala sam da će prihvatiti nastup – kazala je Aleksandra.

“Zaspanka za vojnike”: Aleksandra Kovač napisala i otpevala pesmu “Najduža noć”
Aleksandra Kovač napisala pesmu "Neko čeka na tebe" za Gabi Novak i film "Šavovi"
Gabi Novak i Aleksandra Kovač, Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

Film “Šavovi” u režiji Miroslava Terzića bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica u Beogradu, koje su godinama proglašavane umrlim, a zapravo su prodavane na usvojenje. Aleksandra je napisala celokupnu muziku za ovaj film, a kako je želela da završna pesma bude posebna, čuvala je za Gabi Novak.
– Poslednja scena filma je vrlo emotivna i dramatična. Zato sam je opisala pesmom staroga kova koja idealno pristaje delu Gabi Novak – objasnila je Kovačeva. Ona je zadovoljna načinom na koji je pevačica izvela njenu pesmu.
– Uzela mi je pesmu i pretvorila je u svoju! – odgovorila je Aleksandra na pitanje kako bi opisala Gabino izvođenje. Budući da je pevačica nastupala u Beogradu nekoliko dana posle snimanja, pronašle su vremena i da se bolje upoznaju.

ALEKSANDRA KOVAČ: Primenjena muzika je danas poslednji bastion kreativnosti

– Sa Gabi je tako divno pričati. Razgovarale smo kao žene, prijateljice, ali i kao muzičarke – izjavila je kompozitorka.
– Prekrasno smo to napravili. Radi se o zaista dobrom filmu, ali i izuzetnoj muzici! – saradnjom je očigledno zadovoljna i Gabi, koja nije štedela komplimente za ćerku Kornelija Bate Kovača.
– Aleksandra je vrlo darovita. Vidi se da Kornelijevi geni idu dalje – rekla je Gabi.

“Ubice mog oca 2”: “Nemam nikoga više” – Aleksandra Kovač napisala pesmu za Šabana Šaulića
 Aleksandra Kovač i Roman Goršek, Foto: Facebook / Aleksandra Kovač
Aleksandra Kovač i Roman Goršek, Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

Mada je kompozitorka pesmu ljubavne tematike napisala za klavir, na kraju su je ipak izveli uz drugi instrument. Pevačica je otpevala uz pratnju gitare, koju je svirao Ante Gelo. Za muzičku produkciju bio je zadužen Roman Goršek. Inače “Šavovi” su svetsku premijeru imali na nedavno održanom Berlinskom filmskom festivalu, sa kog se ekipa vratila sa nagradom “Europa Cinemas Label” kao najbolji evropski film prikazan u programu “Panorama”. Domaća premijera biće na 47. FEST-u, 1. marta u Kombank dvorani.


E. A. / Izvor: 24 sata.hr, Facebook

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde