“Sav moj bol” – Magi, Milan i EKV u pesmama, pričama, knjigama…

0
108

Umesto planiranog, a nesnimljenog albuma “EKV-a” pod naslovom “Zajedno”, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim rečima ovekovečili svoja osećanja i sećanja na “Ekatarinu Veliku”, njenu muziku i muzičare.

"Sav moj bol" - Magi, Milan i EKV u pesmama, pričama, knjigama…

Knjiga “Sav moj bol” predstavlja panoramu literarnih dela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najuticajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Biografija Margite Magi Stefanović: “Magi – Kao da je bila nekad”

Oko 50 autora iz čitavog regiona, poznatih umetnika, pesnika, pripovedača, romanopisaca, novinara i muzičara, svedoče svojim delima o tragu koji su “Ekatarina Velika”, njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane reči. Stoga je jedan od ciljeva i namera ovog tematskog izbora da predoči na koji način su oni poslužili kao inspiracija u literaturi i od stvarnih ličnosti postali književni likovi.

“Artan Lili” dobitnik prve Nagrade “Milan Mladenović”

Knjiga “Sav moj bol” ima osam poglavlja, koji su naslovljeni stihovima pesama “EKV-a”. Tu su sabrane priče; pesme; kompozicije; odlomci iz knjiga; eseji i tekstovi iz novina i sa Interneta; pisma i mejlovi; književne pozajmice; i stručni radovi iz raznih oblasti.
Knjigu je priredila Lidija Nikolić.

Kako da nabavite knjigu OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde