Satirična emisija “PLjiŽ” seli se sa N1 na Nova S

1
185

TV emisiju koju potpisuju Draža Petrović, Dragoljub Mićko Ljubičić i Voja Žanetić vraća se na male ekrane.

Satirična emisija "PLjiŽ" seli se sa N1 na Nova S
Satirična emisija "PLjiŽ" seli se sa N1 na Nova S

Satirična emisija “PLjiŽ” počeće da se emituje od četvrtka 14. maja, u 21h, ali na “novoj adresi”. Seli se sa N1 na Nova S, i umesto petkom na programu će biti četvrtkom. Tim povodom čuveni trio je pripremio saopštenje za gledaoce u svom karakterističnom maniru.

– Desila se još jedna, relativno nepoznata posledica globalne pandemije. Naime, virus PLjiŽ-19 je mutirao, i to dva puta. Epidemiolozi i virusolozi su utvrdili da je PLjiŽ prešao sa jedne na drugu televiziju i sa jednog na drugi termin. Novi PLjiŽ-20 je posle ove dve mutacije sa televizije N1 prešao na Nova S, a sa petka je otišao na četvrtak. Kako nove mutacije nisu evidentirane, termin emitovanja u 21h se nije promenilo. Sva tri registrovana slučaja, Petrović, Ljubičić i Žanetić, puštena su u studio – navodi se u saopštenju PljiŽnog štaba.

ZORAN KESIĆ: Kamo sreće da ima više emisija u kojima se kritikuje vlast

Dragoljub Mićko Ljubičić, srpski glumac, satiričar i komičar, govorio je za portal Nova.rs o ovoj “maloj” promeni koja se dogodila. On je izjavio da prelaskom na televiziju Nova S počinje žurka, jer su sada u društvu svojih kolega satiričara – Ivana Ivanovića i Zorana Kesića.

*Otkud odluka da sa televizije N1 emisiju “PLjiŽ” prebacite na Nova S?
– Iz Adria News i United media-e, s kojima smo se svojevremeno dogovarali i za N1, tako da to više podseća na prelazak iz jedne sobe u drugu, u okviru istog stana. Jedino što smo kao satirično-humoristička emisija na N1 bili sami u sobi, a na Novoj S je žurka, jer su nam tu i kolege – kazao je Ljubičić.

*U zvaničnom saopštenju ste izjavili da je došlo do “mutacije” emisije. Da li to znači i da se kontekst emisije promenio?
Za proteklih nekoliko meseci ceo svet se bar privremeno promenio, pa donekle i kontekst u kome nastaje naša emisija. Da li će svet ostati promenjen ili će se vratiti na staro, to još ne znamo, ali što se forme i sadržaja “PLjiŽ-a” tiče, mi smo rešili da sve ostane isto. A mutaciju shvatite kao malu igru reči: “PLjiŽ” je neko vreme proveo na “mute”, nije davao glasa od sebe, pa je to takođe jedna vrsta mutacije.

“Senke nad Balkanom 2”: Miloš Biković tumači Josipa Broza Tita
pljiž mićko ljubićić
Dragoljub Mičko Ljubičić, Foto: N1

*Kako generalno funkcionišu pripreme pre snimanja emisije?
– Pripreme počinju vikendom, kad naš novinar-saradnik Boris Husović počinje da nas “zapljuskuje” vestima koje su se pojavile posle poslednje emisije. On to vrlo predano radi, pa se tako pred nama nađe puno toga. Pregledamo to potom sva trojica, dogovorimo se kojim vestima ćemo se tačno baviti, a Boris na osnovu toga montira priloge. Za to vreme se mi bavimo pisanjem. Ja utorkom pišem “Priču za laku noć”, a sredom komentare, isto kad i Voja i Draža, paralelno nastaje i song. A, oko skečeva se dogovaramo skoro do poslednjeg trenutka, jer bude više od jednog predloga. Dakle, svako piše svoje, oko nečega se dogovaramo pre snimanja, ali bude delova koji se improvizuju i na samom snimanju. Naročito kad su skečevi i imitacije u pitanju. Tako da je onaj Vojin zarazni smeh potpuno autentičan, jer i on to čemu se smeje čuje prvi put.

Ceo intervju sa Mićkom Ljubičićem možete pročitati OVDE.

1 KOMENTAR

  1. VRLO RADO GLEDAM VAŠE EMISIJE. IZBACIVANJE DESANKE MAKSIMOVIĆ IZ LEKTIRE JE TROJANSKI KONJ. GLAVANA JE TA DA SE IZBACI DOMANIĆEVA STRADIJA. MOŽDA BI SE MOGLI POZABIVITI I OVOM TEMOEM POZDRAV, DUŠAN

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde