Muzički sastav “Stupovi” održao koncert u Hramu svetog Save

0
280

Muzički sastav „Stupovi” predstavio je svoj četvrti studijski album „Zavoli, voli” na koncertu u kripti Hrama svetog Save na Vračaru.

muzički sastav stupovi koncert kripta hrama svetog save-2958_f
Foto: Promo

Program je deo akcije „Obnovimo sebe, podignimo Stupove” čiji je cilj obnova jednog od naših najstarijih manastira Đurđevi Stupovi u Starom Rasu, na brdu kod Novog Pazara. Ovaj poduhvat traje gotovo deceniju i po, a odazvalo se mnogo onih koji su hteli da pomognu u očuvanju tradicije.

Koncert sastava „Stupovi“ u kripti Hrama svetog Save

muzički sastav stupovi koncert kripta hrama svetog save-2958_f
Foto: Promo

Veliki broj vernika okupio se u velelepnoj kripti Hrama na Vračaru. Pripadnici različitih generacija i profesija okupili su se i uživali u nastupu uetnika. Kriptom su se širili blagost i radost, ljubav i smirenje. Uz gostoprimstvo igumana manastira Đurđevi Stupovi, oca Gerasima i mladih ljudi koji su događaj organizovali u Slavu Gospoda i kako bi pomogli obnovu manastira nastupili su uz muzički sastav “Stupovi” i Jelena Tomašević, Hor „Beli anđeo“, KUD “Đoka Pavlović JP Pošte”, Jelena Popović sa horom, grupa “Pirg” i drugi.

Aleksandra Kovač izvela „Ima dana“ i objasnila kako je nastala

muzički sastav stupovi koncert kripta hrama svetog save-2958_f
Foto: Promo

U akciji „Obnovimo sebe, podignimo Stupove“ u pesmama koje već godinama osvajaju srca slušalaca pojavljuje se veliki broj gostiju (Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Saša Kovačević, Željko Vasić, Aleksandar Sale Cvetković iz “Tropiko bend”, Bojan Vasković iz “Leksington bend”, Zoran Cane Kostić, Aleksandra Radović, Nevena Božović, Lena Kovačević…).

„Lexington bend“ ekranizovao numeru „Navučen na tvoje usne“

– Poruka akcije je da obnovimo sebe, da širimo pravoslavnu veru, živimo u ljubavi i slozi. I da se trudimo da budemo dobri pravoslavni hrišćani, a i samom akcijom se obnavlja manastir – rekao je otac Gerasim iz Đurđevih stupova.

Jasna Gospić i Sergej Ćetković predstavili spot za pesmu „Da si tu“

– Više puta sam imala čast da učestvujem u akcijama koje su Stupovi organizovali, tako da sam večeras u ulozi prijatelja i podrške – rekla je pevačica Jelena Tomašević.

J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde