“Sanja Ilić i Balkanika” u Izraelu započeli evrovizijsku turneju

0
100

Predstavnici Srbije na ovogodišnjem Evrosongu, grupa “Sanja Ilić i Balkanika”, doputovali su u Izrael.

Sanja Ilić i Balkanika u IzraeluOva zemlja je prva stanica na njihovoj promotivnoj evrovizijskoj turneji. Nastup u Tel Avivu biće prva velika proba pred put u Lisabon, a veliki koncert zakazan je za 10. april, na trgu Rabin. Manifestacija “Israel Calling” polako postaje tradicija, jer se ove godine održava treći put. Delegacija Srbije prvog dana u Izraelu imala je priliku da upozna drevni grad Bliskog istoka – Jerusalim, sa oko 30 drugih delegacija koje učestvuju na “Pesmi Evrovizije 2018”.

Sanja Ilić i „Balkanika“ snimili evrovizijsku razglednicu u Portu

Sanja Ilić i Balkanika u IzraeluPosle obilaska grada i upoznavanja sa nekim od najpoznatijih istorijskih spomenika na svetu, evrovizijski predstavnici posetili su Zapadni zid, poznat i kao Zid plača. Jedini ostatak nekadašnjeg Solomonovog hrama u Jerusalimu, koji se nalazi u Starom gradu, ostavio je na evropske izvođače snažan utisak. Uostalom, na svetom mestu susret različitih kultura na istom prostoru nemoguće ne osetiti. Kraj dana obeležio je gala prijem uz doček gostiju Izraela na ministarskom nivou, na još jednom upečatljivom mestu – Zedekia pećini.

Evrosong 2018: Srbija nastupa druge polufinalne večeri

Srbiju, kao i ostale učesnike događaja “Israel Calling”, očekuje u toku dana nekoliko aktivnosti. U prepodnevnim satima je tonska proba, a onda će svaka zemlja simbolično zasaditi po jedno drvo u predsedničkoj šumi. Potom će održati zvaničnu konferenciju za medije. A, nakon toga kreću pripreme za najvažniji događaj tog dana. Naravno, za veliki koncert pred izraelskom publikom, evrovizijskim fanovima i novinarima koji su došli da izveštavaju o jednom od najmasovnijih predevrovizijskih događaja ove godine.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde