Beogradski Noćni Market: San letnje noći 26. jula na Kalenić pijaci

0
102

Kao i sve dosadašnje, i ova manifestacija će pružiti mogućnost predstavljanja i ostvarivanja novih poslovnih prilika malim proizvođačima i kompanijama. Trudiće se da zadovolji potrebe posetilaca za zanimljivim sadržajima i novim iskustvima u gradu. I, naravno, da oživi pijace – kao tradicionalno mesto okupljanja i “kupovine sa dušom”.

Beogradski Noćni Market: San letnje noći 26. jula na Kalenić pijaci

Na Kalenić pijaci održaće se 26. jula, u standardnom terminu od 18–24h, Beogradski Noćni Market. Ovog puta je naziv manifestacije – “San letnje noći”. Okupiće se dizajneri, zanatlije, umetnici, ugostitelji, poljoprivrednici, vinari, pivari… Na kalenić pijaci posetioci će moći da kupe zanimljive proizvode, druže se i uživaju uz dobru muziku i odličnu klopu. Kao i obično, Beogradski Noćni Market pretvoriće gradsku pijacu u mesto dobrog noćnog provoda. A svi zajedno prizvaće čaroliju letnje noći…

Kako su neki delovi Beograda dobili ime: Đeram
Beogradski Noćni Market: San letnje noći 26. jula na Kalenić pijaci
Foto: BNM

– Davno se nismo družili na Vračaru?! Iako postoje mnoge teorije o tome kako je Vračar dobio ime – od one sa čuvenim istoimenim junakom koji je tu živeo, preko one da je na toj teritoriji živelo mnogo vrabaca, najviše nam se dopada ideja da je Vračar dobio ime po velikom broju gatara, magova i proroka koji su u tom delu grada nekada živeli… I baš kao što ime kaže da je Vračar mesto na kome se priziva magija, naš se noćni market, zakazan za petak 26. jula, simbolično zove “San letnje noći” – kažu organizatori.

10. Beogradski noćni market: Rekordna poseta i rođendanska torta

– Iako nije vreme letnje ravnodnevnice (kasnimo nekih mesec dana), iako nije baš Atina (možda je okolina Atine, ako kažemo da je 1100 km – kosmički gledano – sitnica), u jednoj toploj letnjoj noći sva čuda su moguća! Pozivamo vas da zajdeno prizovemo čaroliju letnje noći na Vračaru – uz dobru kupovinu, fenomenalnu klopu, odličnu muziku, gomilu gobrog provoda i puno, puno, puno osmeha, za kojima svaka ljubav čezne… – pozivaju organizatori posetioce na BNM poslednjeg petka u julu.

Održan 15. Beogradski noćni market pod sloganom “BNM kod Cvetka”
Beogradski Noćni Market: San letnje noći 26. jula na Kalenić pijaci
Foto: BNM

-…Al’ ceo ovaj noćni doživljaj, ispričan maločas, i celo njino preobraženje istovremeno kazuju više nego što bi mogla nekakva pusta igra fantazije… i u celinu zgušnjuju se neku veoma čvrstu, a kraj svega toga veoma čudnu i zadivljujuću… – najavljuju organizatori BNM 26. jula na Keleniću. Još dodaju: – I tako će jedna magična noć, samom čarolijom izazvana – budeći zvezde; mameći mesec; ljubeći tamu u čeknju jutra; okupiti muze, sve željne ljubavi i one koji čeznu za osmesima… Uživajte!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde