“Samostalni referenti” slave rođendan u Novom Sadu i Beogradu

0
31

Beogradski ska pank bend najavljuje rođendanske svirke.

"Samostalni referenti" slave rođendan u Novom Sadu i Beogradu
“Samostalni referenti “, Foto: Aleksandar Zec

Grupa “Samostalni referenti” obeležiće 24 godine postojanja koncertima u Novom Sadu u klubu “Dom B-612” 7. februara i u Beogradu u klubu “Elektropionir” 8. februara.

Od 1996, kada su se okupili, pa do danas, njihove energične svirke pokreću publiku na đuskanje uz autentičnu, plesnu mešavinu ska i pank muzike, sa izraženim duvačkim deonicama trube, trombona i saksofona, pojačanim violinom. Karijera “Referenata” je interesantna i neobična. I, uprkos svemu, veoma uspešna.

20. Exit: Na veliku proslavu stižu Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy…
"Samostalni referenti" slave rođendan u Novom Sadu i Beogradu
"Samostalni referenti" slave rođendan u Novom Sadu i Beogradu

Bend “Samostalni referenti” je prvi put svoje pesme snimio u demo obliku 1999. Iako su se dopali čelnicima jedne od tada većih izdavačkih kuća, album nije objavljen. Jer, njihovi tekstovisu bili previše opasni i oštri. Ovo odbijanje članovi sastava su prihvatili kao kompliment a ne kao upozorenje. Nisu se podvrgli samocenzuri niti postali samo “jedni od”… naprotiv, bend je nastavio da radi po svom. Objavljivali su pesme i spotove, te postali još popularniji. Godine 2011. izbacili su prvi studijski album “The GreaTESTIS Hits”.

Grupa “NBG” obradila pesmu “Nove godine” benda “U škripcu”

“Samostalni referenti” važe za jedan od najdugovečnijih ska-pank bendova u Srbiji i regionu. Za 24 godine postojanja imali su brojne uspešne solo nastupe, kao i učešća na mnogim festivalima. A, njihovi rođendanski koncerti postali su tradicija, koju fanovi ovog zvuka ne propuštaju! Ove godine imaće svirke u Novom Sadu i Beogradu.

– 24 godine onanije na bini, samostalni matorci, postali su fini. Samo lepe teme provlače kroz pesme, rođendanski cert propustiti se ne sme. K’o što tradicija nalaže biće tu i gosti, set lista samo hitovi da razmrdate kosti. Išijas, lumbago, u kolenu voda, karte su u prodaji dok se ne rasproda! – najavljuju “Referenti”, u svom prepoznatljivom stilu, predstojeće rođendanske svirke.

Tatatatira: Norveški pankeri obradili “U svetu postoji jedno carstvo”

Ulaznice za koncert u Novom Sadu dostupne su po pretprodajnoj ceni od 400 dinara u “Mungos” CD shopu. Na veče koncerta, na ulazu u klub “Dom B-612” koštaće 600 dinara.
Ulaznice za koncert u Beogradu mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 500 dinara u kafeu “Šikarica”. Na ulazu u klub “Elektropionir” na veče koncerta koštaće 700 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde