SAE Institut: Besplatne kreativne radionice za srednjoškolce

0
133

Broj prijava je ograničen i prednost imaju oni koji se prvi prijave.

SAE Institut u martu i aprilu mesecu organizuju besplatne kreativne radionice za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola. Svi učenici ovih razreda mogu da se prijave na kurseve iz oblasti Filma, Audio produkcije, Animacije i Web dizajna. Kursevi će se održati na SAE Institutu u Beogradu sa idejom da se srednjoškolcima detaljnije objasni kreiranje sadržaja za digitalne medije koje svakodnevno koriste. Tako će naučiti da snimanju i obrađuju zvuk za nove medije; nauče kako da naprave i web site; montiraju video materijal za Facebook, Youtube i Instagram; ili osnove digitalnog crtanja i animacije.

SAE Institut: Besplatne kreativne radionice za srednjoškolce

Spisak i datumi radionica:

1. Web – Napravi sam svoj website!
WordPress je platforma koja omogućava da se na brz i jednostavan način napravi web site ili blog. U radionici WordPress Express polaznici će steći osnovna znjanja kako da postave i pokrenu svoj sajt, kako da taj sajt ažuriraju, dodaju sadržaje, članke, fotografije ili medije. Radionicu vodi Vladimir Lelićanin, šef katedre za Web Development na SAE Institutu. Datum 30. mart – 11h. Link za prijavu OVDE.

2. Animation – Animacija – Uvod u kompjutersku grafiku 
Ova radionica treba da svim polaznicima približi CG odnosno kompjuterski generisanu sliku i njeno nastajanje. Radionicu vodi Predrag Milošević, šef katedre za Animaciju na SAE institutu. Datum 30. mart – 12h. Link za prijavu OVDE.

3. Film – Montaža video materijala za Youtube i društvene mreže  
Radionica Montaža video materijala za Youtube i društvene mreže bavi se formatima kao što su vlog, web-diary, kao i ostali derivati za društvene mreže, ovo se odnosi na trajanje, do 1min. Radionica je predviđena iz dva dela, prvi deo se bavi how-to, tehničkom pristupu i uputstvima; a drugi deo se tiče kreativnog pristupa, uzimajući krajnji cilj videa u obzir. Radionicu vodi Andrija Hamović, Šef katedre za Film Production. Datum 6. april – 12h. Link za prijavu OVDE.

4. Audio – Studijsko snimanje mikrofonima: ultimativni vodič za početnika
Na ovoj audio radionici polaznici će biti odvedeni u SAE studio. Dobiće osnovu snimanja mikrofonima u studijskim uslovima. Koje su razlike među mikrofonima, koji mikrofoni postoje i koji se za koju vrstu instrumenta koriste… sve ovo će saznati i imati priliku da čuju od Filipa Vlatkovića, audio inženjera i predavača na Audio katedri SAE instituta. Datum 6. april – 11h. Link zaprijavu OVDE.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde