“Sada”, novi album Massima Savića

0
498

Pop poslastica sa 14 pesama objavljena je 30. maja.

massimo savić sadaTri godine od poslednjeg studijskog albuma “1 dan ljubavi” i 35 godina od objavljivljanja prvog izdanja singla “Sjaj u tami”, Massimo Savić je publici podario novi album pod nazivom “Sada”. Sa ovog izdanja su dosad predstavljeni singlovi “1000 ljudi” i “Neka ti plove brodovi”, kao i zajedničku numeru sa grupom “Vatra” – “Nama se nikud ne žuri”, autora Ivana Dečaka. Protekle tri godine bile su vrlo radne, zahvaljujući velikom uspehu albuma “1 dan ljubavi” koji je lansirao i nekoliko, sad već, velikih hitova. Na odličan prijem albuma nadovezali su se i koncerti za pamćenje, pun zagrebački Dom sportova, dva rasprodata Sava centra, Spaladium Arena i mnoge druge pozornice širom regiona.

Masimo Savić za rođendan počastio fanove novim spotom „Neka ti plove brodovi“
massimo savić sada
Massimo sa saradnicima na promociji u Zagrebu, Foto: Facebook / Massimo (Official)

Novi album je objavila diskografska kuća “Menart”. Massimo je ponovno sarađivao sa nekim od svojih stalnih saradnika, autorom i producentom Predragom Martinjakom, aranžerima i producentima Nikšom Bratošem i Ivanom Popeskićem. Martinjak potpisuje četiri pesme na albumu, a tu su uz njega i još tri već poznata autorska imena sa prethodnog albuma, Sandro Bastiančić, Amil Lojo i Davor Pastuović Newera. Za Massimov novi album pesme su napisali i Bruno Kovačić, Nihad Voloder, Sergej Ćetković i Damir Arslanagić, novi saradnici čije su se pesme prirodno nadovezale na Savićev umetnički senzibilitet. Za fotografije i likovno oblikovanje naslovne strane albuma pobrinuo se Walter, još jedan Massimov dugogodišnji saradnik. Vreme je da “Sada” ispiše još neka nova uspešna poglavlja muzičkog puta na kojem stoje reči sa sadržajem: beskompromisno i kvalitetno.

Masimo Savić oduševio publiku na dva koncerta u Sava centru
massimo savić sada
Pevač potpisuje novi album obožavaocima, Foto: Facebook / Massimo (Official)

Pred izlazak albuma objavljena je pesma “Lice varalice” autora Bruna Kovačića. Nakon promocije albuma “Sada”, Massima čeka uzbudljiva letnja turneja. Prvi u nizu koncerata biće u sredu, 6. juna, na letnoj pozornici Bitefartcafea. Savić je odlučio da rođendan proslavi sa svojom publikom, u omiljenom klubu u Beogradu. Po završetku koncerta Massimo će u Bitefu potpisivati novi album.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se naći na prodajnim mestima Eventima i DDticketsa. Cena karata je 2.500 i 1.500 dinara.

LICE VARALICE

Griješim što te puštam
ovako blizu do sebe
trebam tvoju ruku
da me pridrži dok ustajem

Tvoja radoznala glad
želi znati tko sam ja
tko sam bio, a tko sam sad

Ne bih ti se svidio nimalo
da te pustim u sebe,
među gole zidove
i stare ljuske moje promjene
Ne bih ti se svidio sigurno
da zaviriš u mene
našla bi suhe tempere
i prazno lice varalice

Stid me da ti priznam
da više ne znam koje je
lice zaista moje
proklete maske, ljepljive

Tvoja radoznala glad
želi znati tko sam ja
tko sam bio, a tko sam sad

Ne bih ti se svidio nimalo…

A sada kad je bijele boje moje lice
iznova nacrtaj me

Ne bih ti se svidio nimalo…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde