Ruby on Rails: Besplatna radionica za 100 učesnica

0
51

Prošle godine u decembru organizovana je najveća do tad Rails Girls Beograd radionica za 100 učesnica, koja je jedna od najvećih u ovom delu Evrope.

Ruby on Rails: Besplatna radionica za 100 učesnica
Foto: Promo

U novembru će u Beogradu biti organizovana još jedna besplatna radionica uvoda u web programiranje uz korišćenje Ruby on Rails tehnologije za čak 100 učesnica.
Zahvaljujući velikom interesovanju i godišnjoj podršci kompanije VIP Rails Girls zajednica će do kraja godine organizovati osam radionica u pet gradova u Srbiji. I to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu i Kraljevu.

AVANTURE AUTOSTOPERA (7): Hipi-komuna, čarobna priroda i – povratak kući!

Poslednja radionica u Beogradu ove godine zakazana je za 17. i 18. novembar u ICT Hub-u. Na radionicu, kao i do sad, mogu da se prijave žene i devojke sa ili bez prethodnog iskustva u prograrmiranju koje žele da se upoznaju sa osnovnim konceptima web programiranja koristeći Ruby programski jezik i Rails framework. Prijave za učešće na drugoj #RGB100 radionici će biti otvorene do 8. novembra. Formular za učešće se nalazi na RGB sajtu, kao i sve dodatne informacije.

Ruby on Rails: Besplatna radionica za 100 učesnica
Foto: Promo

Rails Girls radionice su dobra “odskočna daska” za one koje žele da se upoznaju sa novom tehnologijom; nadograde postojeće znanje; ili se prvi put susretnu sa ovom oblašću. Kako radionica nije sertifikovani kurs ili program prekvalifikacije, za rezultate je neophodan samostalni rad i motivacija za učenje nakon samog događaja. U međuvremenu, sve učesnice na raspolaganju imaju svoje mentore. Oni su tu za sva njihova pitanja i nedoumice u daljem procesu učenja.

Vesna Rusić: Promoter ženskog preduzetništva i novog koncepta tradicionalnih zanata

Najvrednije učesnice su posle RG radionica imale priliku i da svoj rad nastave u partnerskim kompanijama. Ali, što je još važnije, vraćale su se na naredna izdanja kao mentorke koje svoje stečeno znanje nastavljaju da šire u okviru zajednice.

Rails Girls zajednica je otvorena za sve tech entuzijaste, potpune početnike, ali i sve one koji veruju da svojim znanjem ili iskustvom mogu da doprinesu njenom razvoju. Ukoliko poznajete osnovne koncepte RoR tehnologije, a voleli biste da se pridružite mentorskom timu, možete se javiti na railsgirlsbeograd@gmail.com.

Učešće na radionici je besplatno.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde