Ravno Selo Film Festival 2018: Poznati članova žirija

0
116

Drugi Ravno Selo Film Festival biće održan 23, 24. i 25. juna u Ravnom Selu. U okviru njega će biti predstavljene četiri programske celine: Dugometražni debitanski film, Kratkometražni omladinski film, Filmske radionice i Filmske lekcije.

plakat 2rsffTokom tri festivalska dana biće dodeljene četiri nagrade, a kome će pripasti odlučiće žiri publike i stručni žiri. Sada su poznati svi članovi žirija.
U stručnom žiriju ove godine su glumica Tamara Krcunović, filmski kritičar Đorđe Bajić i producent iz Meksika Daniel Birman Ripštajn, koji je predsednik stručnog žirija. Ova trojka izabraće laureate festivala kojima će pripasti dve nagrade – Zlatni klip za najboljeg reditelja debitanta, i Plaketu Zlatni klip za mladog autora (u selekciji kratki omladinski film).

Ravno Selo Film Festival 2018: Glavni gost Miloš Biković

poznati članovi žirija ravno seloŽiri publike čine: Maja Maraš (predsednica organizacionog odbora RSFF2); Veselin Crnovčić (seoski sveštenik); i Vladimir Kaljević (v.d. direktora OŠ “Branko Radičević”). Oni će dodeliti – Zlatni klip za najbolji film po izboru publike, i Najbolji film Filmskih radionica.

Članica stručnog žirija, glumica Tamara Krcunović, ne krije zadovoljstvo što je deo festivala.
– Kao glumica, često učestvujem na festivalima gde postoje žiriji i ljudi koji ocenjuju. Prija mi da zamenim ulogu, jer znam kako je to kad se osećaš da te neko “prosuđuje” i “osuđuje”. Umetnost je subjektivna stvar trenutka, a ovo mi je prilika da stvari sagledam objektivno i doprinesem atmosferi pozitivnog takmičarskog duha! – rekla je Tamara.

Drugo izdanje Ravno Selo Film Festival od 23. do 25. juna

poznati članovi žirija ravno seloU okviru programa Dugometražni debitanski film biće prikazano pet debitanskih ostvarenja. Takmičiće se za dve nagrade: Zlatni klip za Najbolji film po izboru publike, i Zlatni klip za Najboljeg reditelja debitanta po izboru stručnog žirija. Program Kratkometražni omladinski film prikazaće studentske filmove domaćina ovog programa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, ali i kineske filmove projekta Looking China. Najbolji film iz ovog programa biće nagrađen plaketom Zlatni klip za mladog autora. Program Filmske radionice omogućava mladima da tokom festivala snime tri kratka filma na izabranu temu i premijerno ih prikažu tokom Svečanog zatvaranja u poslednjoj festivalskoj večeri. Najbolja ekipa od njih biće nagrađena putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu. U okviru programa Filmske lekcije održaće se dva predavanja. I to, o produkciji filmova i serija koje drži Zoran Janković, producent iz Košutnjak filma; i predavanje o distribuciji koji drži Daniel Birdman Ripštajn.

Miloš Biković sa Rusima gradi filmski studio u Beogradu

U subota, 23. juna, predviđeno je da posle svečanog otvaranja bude izveden koncert filmske muzike. Posle projekcije filma “Led” biće žurka otvaranja, a za dobru atmosferu i zabavu biće zadužen “Rio cover bend”. Naredne večeri posle projekcije takmičarskih filmova održaće se DJ žurka. U ponedeljak 25. juna, posle dodele nagrada je žurka zatvaranja.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde