Rok predavanje Petra Pece Popovića na Arsenal Festu 07

0
131

Na Arsenal Festu 07 u Kragujevcu, pored koncerata popularnih i priznatih izvođača, te nastupa još neafirmisanih bendova, tu je i zanimljiv prateći program ove letnje muzičke manifestacije u srcu Šumadije.

Tako će ugledni i uticajni rok novinar i publicista Petar Peca Popović održaće predavanje “Fenomen rok festivala, od početka do danas” u sredu 21. juna od 18,30h u Domu omladine Kragujevca. Predavanje će biti održano u okviru Arsenal Festa 07, na Svetski dan muzike.

Odabrani bendovi za Arsenalov Demolition stage

Petar Peca Popović– Povod je 50 godina od prvog rok festivala uopšte, održanog 1967. u Montereju u Kaliforniji. Pričaću o nekim velikim svetskim festivalima na kojima sam bio, a govoriću i o istorijatu festivala. Pomenuću desetak najvećih i zaustaviti se na današnjoj situaciji, na današnjim festivalima, zašto su danas važni i iz kojih razloga – kaže Popović.

Arsenal Fest dovodi Josipu Lisac u Kragujevac 

Peca je prvi tekst objavio 1967. godine u nedeljniku “Gong”. Bio je glavni urednik najtiražnijih listova u istoriji jugoslovenske rok periodike “Džuboks” i “Rock”. Učestvovao je u pokretanju časopisa “Intervju” i “Rock”, kao i novina “Sportski žurnal”. Mnogo je doprineo održavanju nekih od najvećih muzičkih događaja u Beogradu. U Zagreb i Skoplje odveo je najveće muzičke karavane u XX veku. Bio je prvi muzički urednik prvog muzičkog radija u SFRJ Radio Beograda 101 (1989). Autor je najduže dokumentarne rok serije Televizije Beograd “Rokumenti” (1995), objavio je i knjige “Rokopisi” (2008), i sa Mihajlom Pantićem “Biti rokenrol” (2012).

Na Arsenal Festu 07 i Kowalski, Popoviciu, Jeremy…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde