Rok grupa “Bjesovi” u klubu “Garaža” 9. novembra

0
103

Legendarna rok grupa iz Gornjeg Milanovca nastupiće 9. novembra u beogradskom klubu “Garaža” (Bulevar Vojvode Mišića 49).

Rok grupa "Bjesovi" u klubu "Garaža" 9. novembra

“Bjesovi” su osnovani krajem osamdesetih pod nazivom “Bader Majnhof” da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” i konačno u “Bjesovi” (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”).

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski “Bjesovi”.

Rokenrol grmljavina: Legendarna grupa “Uriah Heep” digla Sava centar na noge
Rok grupa "Bjesovi" u klubu "Garaža" 9. novembra
Zoran Marinković, Foto: Facebook / Bjesovi

Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal; Slobodan Vuković – gitara; Ivan Kovačević – gitara; Marko Marković – bas; Miroslav Marjanović – bubnjevi; Ramon Hamel – bubnjevi.

“Bjesovi” su do sada objavili šest albuma. Najveći uspeh grupe bio je drugi (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.

17. BBF: Tokom pet dana više od pola miliona ljudi
Rok grupa "Bjesovi" u klubu "Garaža" 9. novembra
“Bjesovi na Exitu 2019, Foto: facebook / Bjesovi

Činjenica da “Bjesovi” zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane, i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi između sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe postojanja čoveka.

Na dan ovog nastupa, u prodaji će se pojaviti i prvi vinil grupe “Bjesovi” – “Sve što vidim i sve što znam” u izdanju “Metropolisa”. Ovu ploču će posetioci moći da kupe te večeri i u klubu “Garaža”.
Kao predgrupa “Bjesovima” nastupiće Đorđe Novaković (Plišani mališan) na gitari.
Ulaznice su u pretprodaji u “Felix Shopu” (TC Sremska) po ceni od 800 dinara. Na ulazu će cena biti 1.000 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde