Elektro-pop zvezda Roisin Murphy prvi put na Belgrade Beer Festu

0
42

Art-pop kraljica stiže ovog leta u Beograd, gde je nastupiti 15. avgusta.

bbf 2018 roisin murphyBelgrade Beer Fest sa ponosom najavljuje koncert britanske elektro-pop zvezde Roisin Murphy. Art-pop kraljica, kako su je nazvali britanski mediji, nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana festivala, u sredu, 15. avgusta od ponoći na Inovation bini.

16 Belgrade Beer Fest: „Prašiće“ na Ušću „Čorba“, „Aerodrom“, „YU grupa“…

Svetska diva moderne muzičke scene Roisin Murphy je uvek bila “ona čudna”, nepredvidiva i nikada fokusirana samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da “ide gde god želi”.
– Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari! – sa takvim stavom Roisin je i počela svoju uzbudljivu karijeru 90-tih kao polovina veoma uspešnog britanskog trip-hop benda “Moloko”.

Belgrade Beer Fest: Provod uz grupe „Partibrejkers“, „E-Play“, „Lollobrigida“, „Obojeni program“

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama tog perioda zahvaljujući hitovima “Sing it Back”, “The Time is Now”, “Forever More”… Posle privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brydonom, počinje solo karijeru albumom “Ruby Blue”. Na top liste se vraća zahvaljujući odličnom drugom albumu “Overpowered” iz 2007. godine. Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita – “Let Me Know” i “You Know Me Better”. Nakon delimično radne pauze zbog rođenja dvoje dece, Roisin od 2014. ponovo počinje da osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

SubBeeranje na Beer Gardenu na Adi Ciganliji

Albumi “Hairless Toys” iz 2015. i “Take Her Up to Monto” objavljen u leto 2016. predstavili su Roisin novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča. Danas, posle više od 20 godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i nezaboravnih spotova, Roisin je zasluženo postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku ali i jednostavne, emotivne pesme. Njeni koncerti su nepredvidljivi i predstavljaju dinamičan spoj originalne estetike i savršene produkcije. Roisin po mišljenju mnogih i jedna od najvećih pevačkih, koncertnih atrakcija, pa zato njen nastup na Belgrade Beer Festu ovdašnja publika ne bi trebalo da propusti.

Belgrade Beer Fest 2018: Veliki povratak na muzičku scenu dr Neleta Karajlića

Prvog dana festivala publika će moći da uživa i u nastupima bendova “Riblja čorba”, “Aerodrom” i “Partibrejkers”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde