Rođendanski koncert RTS-a na stadionu Tašmajdanu

0
215

Povodom obeležavanja 60 godina postojanja Televizije u Srbiji RTS je priredio 23. avgusta prvi od dva velika, slavljenička, besplatna koncerta.

Rođendanski koncert RTS-a na stadionu Tašmajdanu
Spektakl na Tašu, Foto: Printskrin RTS

Na sceni stadiona Tašmajdan večeras su se, na prvom rođendanskom koncertu RTS-a, nalazile najveće zvezde klasične, džez i zabavne muzike, kao i poznati glumci, tri hora, orkestri – ukupno oko 200 izvođača! Oni koji nisu uspeli da dođu do besplatnih ulaznica, direktan prenos grandioznog događaja mogli su da prate na Prvom programu, RTS Planeti, RTS Svetu. Takođe i na tri lokacije u Beogradu na video-bimu – na Trgu Republike, u Ulici kneza Mihaila i u Tašmajdanskom parku. Rođendanski koncert RTS-a  bio je pravi spektakl.

RTS za 60. rođendan daruje dva velika besplatna koncerta
Rođendanski koncert RTS-a na stadionu Tašmajdanu
Stefan Milenković, Foto: Printskrin RTS

“Himnom Beogradu” počeo je, a numerom “Marš na Drinu” i vatrometom završio se muzički spektakl. Na putovanje kroz prethodnih šest decenija, oko 10.000 posetilaca, ali i gledaoce pred TV ekranima povelo je oko 200 izvođača – članovi ansambala Muzičke produkcije RTS-a – Hor i Simfonijski orkestar; Big bend; “Kolibri”; Dečji hor; i gosti iz ansambla “Kolo”; te najveće zvezde klasične i zabavne muzike; poznati glumci.

Rođendanski koncert RTS-a na stadionu Tašmajdanu
Slađana Milošević, Foto: Printskrin RTS

Na koncertu su evocirane uspomene, setili smo se špica popularnih emisija, muzike iz serija “Montevideo, Bog te video”, “Kamiondžije”, “Vruć vetar”… Među brojnim izvođačima prvog od dva slavljenička koncerta povodom šest decenija Televizije u Srbiji, bili su violinista Stefan Milenković; sopran Dragana Radaković; mecosopran Jadranka Jovanović; tenor Bela Mavrak; Aleksandar Sedlar na gitari; Bora Dugić na fruli…

STEFAN MILENKOVIĆ: Slušao sam „Bijelo dugme“ i pratio „Nadrealiste“
bora dugić i boban prodanović
Bora Dugić i Boban Prodanović, Foto: Printskrin RTS

Za dobru zabavu uz pop i rok zvuk pobrinule su se legende domaće i regionalne muzičke scene Bisera Veletanlić; Aleksandra Slađana Milošević; Goran Bregović; Momčilo Bajagić Bajaga; Bora Đorđević; Alen Islamović; Mladen Vojčić Tifa; Manjifiko…
“Molitva” je najveće muzičko takmičenje 2008. godine dovela u Beograd, a Željko Joksimović je branio boje Srbije na Evrosongu dva puta. Navijali smo za njega kada je pred Evropom pevao “Lane moje” i “Nije ljubav stvar”.

Bisera Veletanlić
Bisera Veletanlić, Foto: Printskrin RTS

Slavlje na Tašmajdanu uveličali su i glumci Slobodan Boda Ninković, Ivan Bosiljčić i Branislav Zeremski. Uz maestra Bojana Suđića, gosti dirigenti bili su Vojkan Borisavljević i Vojislav Bubiša Simić.

„Bajaga i Instruktori“ napravili u pulskoj Areni – lom
Alen Islamović, Goran Bregović i Mladen Vojčić Tifa, Foto: Printskrin RTS
Alen Islamović, Goran Bregović i Mladen Vojčić Tifa, Foto: Printskrin RTS

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Olivera Kovačević istakla je uoči muzičkog spektakla na Tašu da su dva koncerta odabrana da budu kulminacija obeležavanja jubileja Radio-televizije Srbije jer bi bez Muzičke produkcije život bio mnogo siromašniji.
– Takođe, želeli smo da pokažemo šta je sve RTS, ne samo TV lica i novinari, već i muzičari – istakla je Kovačevićeva.

JADRANKA JOVANOVIĆ: Vreme diva je prošlo
bora pogledaj dom svoj andjele
Za veličanstvenu verziju numere “Pogledaj dom svoj anđele“ Bora Đorđević imao je podršku Hora i Simfonijskog orkestra RTS-a, Foto: Printskrin RTS

Voditelji prve večeri bili su Sandra Perović, Dragana Kosjerina, Jovan Memedović i Branko Veselinović.
Izvor: RTS

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde