Rockosidba 13. jula na Rajcu

0
74

I, ovog leta u Srbiji je najavljena – rock kosidba.

Rockosidba 13. jula na RajcuDrugu godinu za redom Kosidba na Rajcu počinje uz zvuke rokenrola, i to u petak, 13. jula. Ispod spomenika Kosaču na drugom Open-air festivalu Rockosidba nastupiće: Astor Lajka, “Organizam”, “Strah od Džeki Čena” i “Ućuti pas”.

Rockosidba 13. jula na Rajcu
Astor Lajka, Foto: Facebook / Astor Lajka
Rokenrol „dvojka“: Čola i trubači Dejana Petrovića u pesmi „Šljive su rodile“

Astor Lajka rođen je u Valjevu 1988. Član je umetničkog pokreta “Sobakaisti” i frontmen benda “Lajka na Mesecu” (Gornji Milanovac). Stvara kao kantautor, svira kao ulični muzičar. Urednik je bloga o uličnom sviranju – Busking Around the World. Do sada je svirao po ulicama Praga, Milana, Sevilje, Kadisa, kao i po celoj Srbiji. Godine 2017. bio je pobednik TAKT festivala u Novom Sadu i finalista KANT festa u Beogradu. Ove godine nastupće na Exposure Music Festivalu u Hrvatskoj, Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu i Kantfestu u Ljubljani.

Dejan Petrović i „Big bend“ obradili staru rokenrol pesmu „Jelena“
Astor Lajka/ Photo: Facebook/ Astor Lajka
“Organizam”, Foto: Promo

“Organizam” je autorski bend iz Beograda. Neguje eklektični pristup muzici, kombinujući više tradicionalnih pravaca sa elektronikom. Članovi benda su Ivan Bošković (vokal, gitara); Bogdan Obradović (matrice, semplovi, frula, back vokal); Igor Šćepanović (bas); i Radosav Tijosavljević (bubnjevi). Na Rockosidbi “Organizam” će predstaviti pesme sa debi izdanja “Intergalaktički cirkus”, (Long Play), kao i pesme sa drugog albuma čije je snimanje već uveliko u toku.

DUŠAN KOJIĆ KOJA: „Disciplina“ sa usnom harmonikom ima još štošta da odsvira
Astor Lajka/ Photo: Facebook/ Astor Lajka
“Strah od Džeki Čena”, Foto: Promo

“Strah od Džeki Čena” je bend koji se srpskoj publici predstavio na Beogradskom demo festivalu 2014. godine na kome je i pobedio. Kao deo nagrade bend je dobio priliku da nastupa i na većim binama kao predgrupa afirmisanim bendovima – Belgrade Beer fest; maskenbal u Klubu studenata tehnike; Lejk fest… Nisu žanrovski određeni pa je njihova muzika svojevrsna kombinacija bluza, hard roka, grandža, popa i još nekih pravaca. Bend je debi album objavio 2017. (Felix Records). Petočlanu grupu iz Gornjeg Milanovca čine: Andrija Jovanović (bubanj); Jovan Dmitrović (bas gitara); Stefan Dimitrijević (gitara); Marko Pavlović (gitara); i Marko Božović (vokal). U ovoj postavi postoje i sviraju od 2013. godine.

BRANKO GOLUBOVIĆ GOLUB iz “Goblina”: Pesme se dešavaju, one se ne prave
Astor Lajka/ Photo: Facebook/ Astor Lajka
“Ućuti pas”, Foto: Facebook / UcutiPas

“Ućuti pas” je lazarevački crossover bend oformljen 2011. Pobednici su Belgrade Demo Festa 2013. na kom su Milan Savić (bas) i Radovan Kušaković (gitara) dobili i nagrade za najboljeg basistu, odnosno gitaristu. Iste godine ušli su u finale Zaječarske Gitarijade; otvorili Belgrade Beer Fest; i nastupali na svim većim festivalima u regionu (Arsenal Fest, Kulpin Fest, Lake Fest, Jelah Fest, Fabula Fest). Muzika koji stvaraju okarakterisana je kao fuzija više pravaca (hc, hip-hop, ska, reggae, fanky) začinjena saksofonskim deonicama i uokvirena sa dva vokala koji se odlično snalaze u bilo kom od navedenih pravaca. Aktuelni debi album “Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da” ima 10 pesama (Nocturne Media). “Ućuti pas” je u sastavu: Bojan Milutinović (vokal); Vladimir Milinković (vokal); Radovan Kusaković (gitara); Milan Savić (bas gitara); i Darko Lazić (bubnjevi).

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde