Rimejk pesme “Sama si” za četiri decenije “Divljih jagoda”

0
111

Singlom “Znamo da je kraj” iz 2018. godine kultni rok bend “Divlje jagode” započeo je proslavu svojih 40 godina rokenrola, i ujedno najavio izlazak novog studijskog albuma. Na njemu će, u slavljeničkom duhu, ugostiti i neke od pevača koji su bili deo njihove karijere.

Rimejk pesme "Sama si" za četiri decenije "Divljih jagoda"

U obradi pesme “Zauvijek tvoj”, sa albuma “Konji”, ugostili su Tifu, u aprilu su objavili treći singl “Zbog tebe draga”, a sada predstavljaju i četvrti, ujedno i poslednji singl pre objave novog albuma. Reč je o pesmi “Sama si”. Ovog puta gost im je Žanil Tataj Žak. Njega je publika imala priliku da upozna na albumima “Magic Love” i “Sto vjekova”. Inače, radi se o rimejku pesme sa kultnog albuma “Čarobnjaci” iz 1984. godine.

ZELE LIPOVAČA: Odustao od prodaje “gibsona” starog četiri decenije
Rimejk pesme "Sama si" za četiri decenije "Divljih jagoda"

Muziku za “Sama si” komponovao je Zele Lipovača, a tekst je napisao Alen Islamović. Nova verzija pesme u celini je izašla iz studija “Šišmiš”. Fantastičnu video priču napravila je mala, ali kreativna ekipa iz “RetroMetro & JohnDoeProduction”. Oni su bili zaduženi i za poslednja dva singla. Pripremaju već i neka nova iznenađenja, nakon izlaska albuma.

Četiri singla su, takođe, bili najava i njihovog prvog, albuma iz 1979. godine. Time se, na neki način, simbolično pokreće i nova priča. “Divlje jagode” su turneji, koja traje poslednjih godinu dana.

“Tajno”, novi studijski album Alena Islamovića sa 17 pesama
Rimejk pesme "Sama si" za četiri decenije "Divljih jagoda"

– Preslušavajući novu verziju pesme “Sama si” shvatio sam da bend nakon 40 godina zvuči bolje nego ikad! To je rezultat konstantnog rada cele naše ekipe, ali i vere da se uvek može bolje. Iskreno se nadam da moje mišljenje nije subjektivno, te da će i drugi, kojima su “Jagode” u srcu, znati da prepoznaju ovaj trenutak. Slušamo uskoro novi album! – rekao je Zele Lipovača.

E. A. / Izvor: Novosti

SAMA SI

Anđeli tvoji lažni su
Kao čemer plač i gnjev
Ime ti skriti ne mogu
Ovako bijedan dok sam tvoj

Evo me nad provalijom
Evo me ko riječ usnama
Evo me bez igdje ikoga
Evo me s mrtvim svecima

Sama negdje si
Sama si

Tvoje riječi nestaju
Paučine oko nas
Kao lutka na koncu si
Ne čujem ti više glas

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde