47. FEST: Premijera filma “Reži” Koste Đorđevića

0
204

Nakon filma „S/Kidanje“ iz 2013. godine, u bioskope uskoro stiže još jedno ostvarenje reditelja Koste Đorđevića.

Kristina Jovanović i Đurđina Radić u filmu "Reži", Foto: MCF / Promo
Kristina Jovanović i Đurđina Radić u filmu “Reži”, Foto: MCF / Promo

Film “Reži” će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem FEST-u. Posle toga krenuće u redovnu distribuciju, od 28. februara.

47. FEST: U selekciji Srpski film “Delirijum tremens”, “Šavovi”, “Slučaj Makavejev”…

Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja. Oni tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju. Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.

REŽI, Kristina Jovanović i Marko Janketić, Foto: MCF / Promo
Kristina Jovanović i Marko Janketić, Foto: MCF / Promo
47. FEST: Film “Pepe, jedan uzvišeni život” Emira Kusturice o Hoseu Muhiki

“Reži” je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić poznatija kao Djixx. One su publici poznate i iz sveta muzike, a Kristinu su TV gledaoci zapazili i u seriji “Istine i laži”, gde tumači lik Beti.
U ostalim ulogama su: Mladen Sovilj; Marko Janketić; Milan Čučilović; Radoslav Rale Milenković; Nikola Petrović; Aleksandar Ranković; Petar Kokinović; Nikola Vujović; Predrag Vasić i drugi.

REŽI, Kristina Jovanović i Marko Sovilj, Foto: MGF / Promo
Kristina Jovanović i Marko Sovilj, Foto: MGF / Promo
47. FEST: Dobitnici Zlatnog globusa na beogradskom festivalu

Kosta Đorđević je film režirao po scenariju Dragana Nikolića. Direktorka fotografije je Bojana Andrić SAS, a montažerka Romana Vujasinović. Autor muzike je Filip Mitrović. Scenograf je Damjan Paranosić, a kostimografkinja Suna Kažić. Film je nastao kao koprodukcija Srbije i Hrvatske, pod okrilljem kuća Kinematografska kuća, Marinis media i Platforma. Traje 80 minuta, a ovdašnji distributer filma “Reži” je Megacom Film MCF.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde