“Revolution”: Božo Vrećo, Stefan Milenković i “Sudar Percussion” obradili pesmu Žan-Mišela Žara

0
143

Saradnja bosanskohercegovačkog izvođača sevdalinki Boža Vreća, srpskog violiniste Stefana Milenkovića i hrvatskog krosover ansambla “Sudar Percussion” iznedrila je – “Revoluciju”.

božo vrećo revolutionPesma francuskog kompozitora i izvođača elektronske muzike Jean-Michel Jarrea (Žan-Mišel Žar) “Revolution”, tri decenije nakon objavljivanja, dobila je novu verziju. I to, zahvaljujući pevaču sevdalinki Boži Vreći, koji se udružio sa violinistom Stefanom Milenkovićem i orkestrom “Sudar Percussion”.

Božo Vrećo: Magija anđeoskog glasa u Sava centru

stefan milenković božo vrećo revolution– Pesma je francuskog kompozitora i instrumentaliste Žan-Mišela Žara “Revolution”, za koju sam napisao tekst i jako sam ponosan zbog svega. Danas je 30 godina otkako je pesma objavljena, pa je to omaž Žarovom radu. Nadam se da će vam se dopasti – najavio je Božo na svom Facebook profilu.

“I nema sunca da ti moju ljubav vrati, nema mjeseca da te kao sjenka prati, a ja za te čuvala, ovo zrno ljubavi, a ti dragi, dođ’ mi i ovo vrijeme zaustavi”, peva Vrećo u refrenu pesme čiji tekst potpisuje.

Objavljen spot za pesmu „Ko li noćas miluje ti kosu“ – Božo Vrećo feat Vasil Hadžimanov

– Žan-Mišel Žarovu muziku slušam od malena. I baš sam srećan da sam deo ove saradnje sa dragim Stefanom Milenkovićem i “Sudar Percussion” ansamblom. Sjajno se sve uklopilo – dodao je Božo.

Za novu numeru je snimljen i videospot, za koji su bili zaduženi Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Produkciju potpisuje Branimir Mihaljević.

STEFAN MILENKOVIĆ: Slušao sam „Bijelo dugme“ i pratio „Nadrealiste“

božo vrećo revolution– Spot na kojem smo Igor i ja radili nekoliko meseci. Snimali smo na više lokacija. Sa predivnim vrhunskim muzičarem Stefanom Milenkovićem u Dubrovniku; jedinstvenim Božom Vrećom na Pagu, koji potpisuje i peva predivan ljubavni tekst; Martom devojčicom anđelom koja je ušla u naš svet da nas probudi i ukaže na promene koje se događaju. Sudarovci svi do jednog originalni. No, to ništa ne bi bilo da moj dragi Branimir i Nicolas nisu fenomenalno prearanžirali stvar Žara, koja ovih dana slavi svojih 30 godina postojanja. Bravo za sve! Stvorila su se nova predivna prijateljstva. Jako sam srećna da “Revolution” napokon možemo podeliti sa vama. Jedva čekam Vaše reakcije – prenela je i Sandra Mihaljević svoje utiske na službenom Facebook profilu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde