“Repetitor” predstavio spot “Ako te ikada” snimljen na koncertu u Centralnom zatvoru

0
246

Beogradski bend “Repetitor” pre nekoliko dana je u “Parobrodu” premijerno prikazao novi spot za pesmu “Ako te ikada”. Ovaj spot najavljuje kratki autorski dokumentarni film (radnog naslova) “Rock’n’roll u Okružnom zatvoru”, o njihovom koncertu održanom minulog leta u Centralnom zatvoru u Beogradu.

svirka u zatvoru Repetitor Ako te ikada
Foto: Printskrin YouTube / rpttrbgd

Boris Vlastelica, Milena Milutinović i Ana-Marija Cupin, članovi grupe “Repetitor” predstavili su spot za numeru “Ako te ikada”, sa albuma “Gde ćeš”.
– Tokom leta ove godine, 30.juna, svirali smo koncert osuđenicima sa zatvorenog odeljenja Centralnog zatvora u Beogradu. Bio nam je to jedan od najznačajnijih i najemotivnijih nastupa. Čekali smo do sada da prođu sve dozvole i da birokratija odradi svoje. I konačno u “Parobrodu” je bila premijera spota za pesmu “Ako te ikada”, koji je tada snimljen, a koji je uvod u film o celom događaju – objašnjavaju članovi benda.

NS Koncert godine slavi punoletstvo

Repetitor Ako te ikada festival fotografije Vizualizator Parobrod
Predstavljanje na tribini u “Parobrodu”, Foto: Festival Fotografije – Vizualizator

– Igor Čoko, verovatno domaći najbolji fotograf, nas je zvao i organizovao gostovanje uz pomoć Službe za tretman Okružnog zatvora u Beogradu. Spot su snimali majstori iz GRAIN video produkcije i foto kolektiva Invert – Petar Marković; Milorad Milanković; i fotograf Vladimir Živojinović; dok je režirao Filip Čudić – dodaju iz “Repetitora”.

Igor Čoko Repetitor Ako te ikada festival fotografije Vizualizator Parobrod
Izložba “Iza rešetaka” Igora Čoka, Foto: Festival Fotografije – Vizualizator

A u UK “Parobrod” je tom prilikom zvanično otvoren festival fotografije Vizualizator. Prva tribina “Sloboda u zatvoru – rehabilitacija kroz umetnost” prethodila je izložbi fotografija Igora Čoko “Iza rešetaka” (naziv prema istoimenoj knjizi Igora Čoko). A, koja je rezultat dugogodišnjeg rada autora u Okružnom zatvoru u Beogradu. Inače, ovu Izložbu posetioci mogu pogledati do 2. decembra.

Na Bašta Festu filmovi, muzika, žurke – sve na otvorenom i besplatno

svirka u zatvoru Repetitor Ako te ikada
Svirka u zatvoru, Foto: Printskrin YouTube / rpttrbgd

Bend “Repetitor” će u decembru održati beogradsku mini-turneju: tri koncerta, tri dana zaredom, na tri različite lokacije. Koncerte će održati u klubovima “Kvaka 22” (14.12), “Elektropionir” (15.12) i “Fest” (16.12).

Repetitor beogradska mini turneja koncerti– Uželeli smo se klupskih koncerata, manjih prostora i te atmosfere, posebno u Beogradu. To je presudilo da napravimo ovakvu turneju. A iz sva tri prostora su nas zvali, i nismo baš mogli da se odlučimo gde bismo pre. Tako se rodila ideja da spojimo ta tri uzastopna koncerta u malu turneju po Beogradu – objašnjava Boris Vlastelica.

DUŠAN KOJIĆ KOJA: „Disciplina“ sa usnom harmonikom ima još štošta da odsvira

Pre svirki u Beogradu, “Repetior” će nastupiti 2. decembra u Zagreb, i 9. decembra u Novom Sadu, na “Koncertu godine”.

AKO TE IKADA

Ako te ikada vidim sa nekim
Ko ni malo ne liči na mene
Odmah ću, odmah na njega da krenem
Onda na tebe
Onda na sebe

Ako te ikada vidim sa nekim
Ko ni malo, ni malo bar ne podseća na mene
Odmah ću, odmah na njega da krenem
Onda na tebe
Na kraju na sebe

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde