Rastko Aksentijević snimio autorsku pesmu “Tako malo vremena”

0
450

Svestrani umetnik Rastko Aksentijević u pauzi rada na novom albumu grupe “Biber” snimio je jednu autorsku pesmu, koju je objavio na YouTube kanalu. Numera se zove “Tako malo vremena”. rastko aksentijević fb foto: n. babić

Rastko Aksentijević je ovu kompoziciju napisao, otpevao i odsvirao. Potpisuje se kao autor muzike i teksta, dok je aranžman uradio zajedno sa muzičarima iz “Bibera” – Miloradom Kocićem i Vukom Bursaćem. A svirao je i gitaru i klavijature. Prateće vokale otpevala je Sanja Bogosavljević. Za video je zaslužan njegov brat Damnjan Aksentijević

Stefanovski zatvara Todo Mundo, festival u Tašmajdanskom parku

Za Rastka Aksentijevića mnogi kažu da je “čovek iz senke”. Školovan muzičar, akademski obrazovan na klasičnoj gitari, kompozitor, instrumentalista, aranžer, muzički producent… Već decenijama sarađuje sa brojnim velikim imenima muzičke scene. Njegove kompozicije osvajale su nagrade na festivalima širom regiona.

Pored takozvanih „lakih nota“, on je autor i primenjene muzike i potpisuje zvučnu sliku nekih svetski čuvenih video igrica, kao i televizijskih i filmskih formi. Šira publika uglavnom prepoznaje Rastka kao idejnog tvorca etno-pop projekta „Biber“. A, pesme ove grupe su se našle na prestižnim kompilacijama „Buddha bar“ i „Balkan beat Serbia sounds global“.

Belgrade Beer Fest: Đule posvetio „Anđele, moj brate“ Margiti, Madžgalju, Bati,…
rastko, dragoslav pavle i damnjan aksentijević, promocija albuma grupe "biber" maj 2016, fb
Rastko, Pavle i Damnjan Aksentijević, na prošlogodišnjoj promociji albuma “Bibera”, Foto: Facebook / Rastko Aksentijević

Ujedno je i član sastava “Zapis”, zajedno sa ocem, čuvenim pojcem staroslovenske i crkvene muzike Dragoslavom Pavlom Aksentijevićem, i bratom Damnjanom. Kao što je poznato, “Zapis” se bavi izvornom srpskom muzikom.

Aj Cha festival: I Gibonni peva na rođendanu Dina Dvornika

A u sastavu “Biber”, koji komponuje i izvodi ambijentalnu, elektronsku, popularnu i rok muziku, oslanjajući se na balkanske tradicionalne motive, svira i šargiju, saz i tamburu. Inače, ova grupa koju predvodi Rastko, a vodeći vokal i žičani instrumentalista je njegov brat Damnjan, često u svojim kompozicijama, angažuje i druge izvođače. Prvi singl “Bibera” bila je pesma etno balada “Gde si bilo jare moje”, u izvođenju Jelene Tomašević.

ŽIKA MILENKOVIĆ iz grupe „BABE“: Strah me je od ponavljanja

Rastko je na sazu svirao i kao član sastava „Ad hok orekstar“ koji je pratio Željka Joksimovića u pesmi “Lane moje” na “Pesmi Evrovizije” 2004.

Kornelije Kovač, Aleksandra Kovač, Jelena Tomašević, Željko Joksimović, Kiki Lesendrić, Marija Šerifović, Sanja Ilić, Hari Varešanović… neki su od brojnih saradnika Rastka Aksentijevića, koji za ovog svestranog i umešnog muzičara imaju samo reči hvale.

STEFAN MILENKOVIĆ: Bez strasti za umetnošću nemoguće je uspeti

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde