Rasprodat koncert Panonskog mornara, još dva nova termina

0
98

Dugi redovi na Trgu Nikole Pašića, kao nekad… a sve zbog najavljenog koncerta Đorđa Balaševića i kupovine ulaznica.

Rasprodat koncert Panonskog mornara, još dva nova termina
Foto: Kombank dvorana

U sredu 7. novembra ispred Kombank dvorane se od jutarnjih sati protezao dugačak red ljudi koji su želeli da kupe ulaznicu za koncert Panonskog mornara, zakazan za 2. decembar.

„Kalendar mog detinjstva“: Đorđe Balašević 2. decembra u Kombank dvorani

U nekadašnjem Domu sindikata Balašević je osamdesetih održao mnogo lepih koncerata, o kojima se i danas priča. Bilo je to tada nešto novo, potpuno drugačije od onoga što su priređivali ostali izvođači. Đole je naučio svoje obožavaoce da njegovi nastupi nisu samo pevanje pesama, raskošna scenografija, pirotehnika… nego je to divno druženje uz duhovite priče o aktuelnim temama, prepričavanje anegdota, evociranje uspomena… I dok su razni pevači na turneje vodili prateće plesne grupe, koje su upotpunile njihov scenski nastup, Balašević je na jedan od svojih koncerata doveo svoje specijalne gošće – jato gusaka! I na ostalim nastupima uvek je imao neko iznenađenje za publiku…

Đorđe Balašević napisao pesmu „Stih iznad svih“ koju niko u regionu neće prevoditi
Rasprodat koncert Panonskog mornara, još dva nova termina
Red na Trgu Nikole Pašića, Foto: Printskrin Instagram / Kombank dvorana

I ako su mnogi očekivali da će Đorđe u srpskoj prestonici organizovati koncert u većem prostoru, on se odlučio na intimniju atmosferu. Vratio se u dvoranu, koju su nekad nazivali beogradskom “Olimpijom”, sa skromnim kapacitetom u odnosu na Sava centar ili Arenu. Ali, tu je uvek bilo bliskog kontakta sa publikom, razmena dobre energije, topline… Zato ni ne čudi da su se ulaznice za najavljeni koncert rasprodale za nekoliko sati.

Zbog velikog interesovanja i rasprodatog prvog koncerta ugovoreni su novi termini. U prodaju su puštene karte za 4. i 6. decembar. Mnogi obožavaoci na društvenim mrežama već postavljaju komentare:”Malo je tri koncerta… hoćemo još!”

D. D.