Rasprodat koncert Ive Pogorelića – za samo tri sata

0
139

Seriju jubilarnih koncerata povodom 80. godišnjice rada Simfonijski orkestar RTS-a sa maestrom Bojanom Suđićem zaokružiće nastupom u Velikoj sali Kolarčeve narodne zadužbine sa solistom Ivom Pogorelićem.

koncert Ive Pogorelića
Ivo Pogorelić, Foto: Kolarac.rs

Za samo tri sata rasprodate su sve ulaznice za dugo očekivani koncert Ive Pogorelića sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, 16. decembra.
Znameniti pijanista je tokom intenzivne koncertne karijere nastupao u gotovo svim prestižnim koncertnim dvoranama sveta, solistički i sa vodećim svetskim orkestrima kao što su Berlinska filharmonija; Bostonski simfonijski orkestar; Čikaški simfonijski orkestar; Bečka filharmonija; Filadelfijski orkestar; Filharmonijski orkestar iz Los Anđelesa; Filharmonijski orkestar Tonhale; Londonski simfonijski orkestar…

Ivo Pogorelić odabrao klavir za koncert na Kolarcu

Ekskluzivno snima za “Deutsche Grammophon”, koji je 2015. godine objavio 14 kompakt diskova sa kompletnim snimcima ovog umetnika koji su zabeleženi u periodu od 1981. do 1998. godine.

Na koncertu sa Simfonijskim orkestrom RTS-a 16. decembra, Pogorelić će izvesti Koncert za klavir i orkestar broj 2, u F-molu, opus 21 Frederika Šopena, jedno od dela koje je već 40 godina u kontinuitetu na repertoaru ovog umetnika. Šopenov drugi klavirski koncert, Pogorelić je inače snimio za “Deutsche Grammophon” 1983. sa Simfonijskim orkestrom Čikaga, a pod upravom Klaudija Abada.

FMU: Gala koncert i promocija monografije povodom jubileja

Beogradska publika će na decembarskom koncertu imati priliku da ga u Pogorelićevoj interpretaciji prvi put čuje uživo. Jedini nastup sa Simfonijskim orkestrom RTS-a u Beogradu, Pogorelić je imao pre tri decenije. Tada su izveli Koncert za klavir i Orkestar broj 1, u B-molu, Petra Iljiča Čajkovskog. I to, sa združenim orkestrima Radio-televizije Zagreb i Radio-televizije Beograd, a pod upravom Vladimira Kranjčevića u dvorani Sava centra. Bilo je to povodom 50 godina tadašnjeg Simfonijskog orkestra RTB.

Pored Šopenovog koncerta na programu je i Simfonija iz Novog sveta Antonjina Dvoržaka, jedno od najpopularnijih dela simfonijskog repertoara. Inače, Pogorević je poslednji put svirao na Kolarcu pre 28 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde