“Rasprodaja sreće” – novi singl beogradskog benda “Viva Vops”

0
37

Pobednici 3. Bunt Rok festivala RTS-a predstavili su svoju novu numeru u TV emisiji “Tri boje zvuka”, čija je četvrta sezona u toku.

"Rasprodaja sreće" - novi singl beogradskog benda "Viva Vops"

“Rasprodaja sreće” novi je singl beogradskog benda “Viva Vops”. Grupa je posvećena alternativnoj muzici i prepoznatljiva je po smelom upuštanju u kombinovanje različitih muzičkih pravaca. Osim pesme “Svuda pivo”, kojom su svojevremeno trijumfovali na 3. Bunt Rok festivalu RTS-a, i numere “Daj mi svo tvoje pivo večeras”, sada su publici predstavili i novu numeru.
– U momentu kada vas primoravaju da zaboravite na sebe, da zaboravite na svoju istoriju, da zaboravite na svoju kulturu, da budete potrošna materija u sistemu, u vama se budi iskonski nagon koji reaguje. Mi smo to uradili na ovaj način – rekao je Aleksandar Ćurčić iz “Viva Vopsa”.

Bunt rok festival 2020: Otvoren konkurs do 12. februara

– Obradovao nas je poziv za učešće u emisiji Tri boje zvuka”, uz grupe “E-Play” i “Elemental”. Naravno, nije bilo treme. Imamo mnogo iskustva stečenog kroz Bunt rok festival, emisiju “Bunt” i brojne koncertne nastupe na mnogim festivalima, ovde i van Srbije. Svakako, bilo je vežbe i – ozbiljnih priprema. Naročito za izvođenje nove pesme “Rasprodaja sreće”, koju smo posebno spremili baš za ovu emisiju! – dodao je Marko Janković iz benda “Viva Vops”.

VIVA VOPS Aleksandar Curcic Marko Jankovic i Kristina Kika Jovanovic RTS 3bojezvuka
Aleksandar Ćurčić, Marko Janković i Kristina Kika Jovanović u emisiji “Tri boje zvuka”

– Kada smo razmatrali repertoar, vodili smo se jednostavnim kriterijumima: da predstavimo ono što jeste “Viva Vops” i nešto novo od benda. Mislimo da tu nema puno greške. Vodeći računa da nikako ne zasenimo divne i prelepe dame u studiju – čak smo se potrudili i oko stajlinga. Bilo je sjajno i tokom snimanja – atmosfera, koja proizilazi iz tog zanimljivog koncepta emisije, bila je odlična. Bilo je pravo zadovoljstvo deliti scenu sa izuzetnim muzičarima i ličnostima iz bendova “E-Play” i “Elemental”. A vodteljka Kika je – nezaboravna! – kazao je Marko.

– Saradnja emisije “Tri boje zvuka” i Bunt rok festivala je vrlo važna. Jer, u današnje vreme nema mnogo medijskog prostora za autore i muzičare koji se bave rok muzikom u Srbiji! – rekla je Branka Glavonjić, autorka Bunt Rok Festivala RTS-a i “Bunta”, najdugovečnije TV emisije posvećene domaćoj rok sceni.

Kristina Kika Jovanović nova voditeljka emisije “Tri boje zvuka”
Branka Glavonjic autorka Bunt rok festivala
Branka Glavonjić

– Mi u ovoj godini pripremamo šesto izdanje festivala. Pokrenula sam festival zato što sam uvidela koliko je tek medijski prostor sužen za mlade, za neafirmisane koji tek počinju. Do sada je u emisiji “Tri boje zvuka” nastupio pobednički bend prvog izdanja BRF-a “Dingospo Dali”, a evo sada i naši pobednici iz 2017. “Viva Vops”. Oni su muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom i već nakon pobede na BRF uspešno osvajaju publiku širom regiona. Za nove autore je naročito značajno da imaju što više prilika da ih publika upozna. Ali i da oni steknu dobre “live” snimke svojih nastupa. Tako su i “Viva Vops”, osim izuzetne prilike da nastupe uživo u emisiji kakva je “Tri boje zvuka”, ovim učešćem stekli i visoko profesionalne tonske i video zapise, po kojima su muzičke emisije RTS-a cenjene i poznate – istakla je Branka.

Jelena Vlahović, autorka i urednica emisije “Tri boje zvuka”, kaže da je bilo izazovno i zahtevno da se nakon pauze od skoro tri godine, sve ponovo pokrene, da očekivanja najvernije publike ne budu izneverena kao i da emisija stekne nove pratioce.
– Nadam se da smo u tome uspeli. Iako je koncept od početka podrazumevao različite žanrove, bilo je važno važno ostati dosledan glavnom kriterijumu – izboru kvalitetnih izvođača i muzike. Dobijamo mnogo imejlova i prijava, želim da još mnogima pružimo priliku da učestvuju u emisiji – kazala je Jelena.

11. Demofest: Bend “Sergio Lounge” pobednik festivala
Jelena Vlahovic autor emisije 3 Boje Zvuka RTS
Jelena Vlahović

Članovi benda “Viva Vops” poručili su neafirmisanim, mladim autorima i bendovima da ne odustaju olako, kod prve prepreke ili poteškoće.
– Biće ih i ima ih uvek. To često navodimo i novim takmičarima na Bunt Rok festivalu. Takođe, važno je i ono što smo i sami naučili kroz taj projekat – treba se naoružati strpljenjem, unapređivati se izvođački, pratiti scenu i komunicirati sa kolegama muzičarima. Ta razmena je stvarno značajna, na mnogo nivoa – od stvaralačkog do izvođačkog. A tehologija danas omogućava svima pa i muzičarima mnogo toga, ukoliko postoje želja i vreme. I zato savetujemo da imaju želju i budu posvećeni, da odlučno idu ka onome u šta veruju. Onda će sve ostalo ići lakše. Vremena sada ima dovoljno da se o muzici pre svega priča, sanja, mašta, planira i da se ideje stave na papir. Od velike pomoći su internet i razne aplikacije za komunikaciju – kažu iz “Viva Vopsa”.

“Viva Vops” je bend iz Beograda, osnovan 2016. godine. Čine ga muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom: Aleksandar Ćurčić (vokal); Marko Janković (vokal); Marko Trajkovski (DJ i klavijature); Nikola Živanović (gitara); Đorđe Popović (gitara); Dušan Kalinić (bubnjevi); i Miroljub Antić (bas gitara).

PR, Foto: Gordan Jović/RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde