Rambo Amadeus objavio tri verzije singla “Platiš 1 dobiješ 2 (puta 3)”

0
138

Pesma je dodata albumu “u konstantnom nastanku” – “Brod budala”. To je sedma numera.

Rambo Amadeus objavio tri verzije singla "Platiš 1 dobiješ 2 (puta 3)"

Rambo Amadeus objavio je tri muzičke verzije singla “Platiš 1 dobiješ 2 (puta 3)”. Objasnio je šta ga je podstaklo da napiše tekst, kao i kako je nastala svaka i ko mu je u tome pomogao. Slušaoce je zamolio da lajkuju svog favorita, jer on i njegovi saradnici imaju internu opkladu koja će verzija biti najomiljenija.

“Oda radosti – Anegdote evrointegracija” Ramba Amadeusa

– S obzirom da u doba izolacije izazvane virusom korona nismo imali pametnija posla, napravili smo tri verzije iste pjesme. I to, u tri različita stila koji se prepliću među mojim dragim saradnicima i muzičarima. Namjerno sve tri verzije puštamo istovremeno. Svaka mi je draga na različit način. Bilo bi poželjno da ih čujete sve tri i eventualno odlučite koja vam je najdraža – objasnio je Rambo.

– Motive i inspiraciju za pisanje ovog teksta našao sam u poplavi dezinformacija koje dominiraju internetom i društvenim mrežama pretvarajući ljudima svijest u deponiju idiotarija. Nadriljekari; proroci; gatare; stručnjaci za numerologiju i astrologiju; kao najbudalastiji primeri širenja dezonformacija zapravo su najzgodniji da se ovaj fenomen parodira i kritikuje. U tu svrhu sam i obukao kostim prosječnog proroka, nadriljekara, bijelog maga ili kako već sami sebe nazivaju ti groteskni prevaranti, koji tako perfidno zloupotrebljavaju ljudsku naivnu prirodu svojim “mambo jambo” fazonima – kazao je muzičar.

Rambo Amadeus objavio baladu “Bi li mi kazala”

– Broj ljudi koji misli da je zemlja ravna ploča drastično je porastao pojavom društvenih mreža. One su omogućile baš svima da pišu, razglabaju, javno tumače stvarnost i postavljaju razne teorije zavjere. 5G je novi neprijatelj – ali… paralelno nikog naročito ne uzbuđuje zagađenje zemlje hemijom, plastikom, globalno otopljavanje. Odlučio sam da sada, kada se epidemiji korone vidi kraj, objavim pjesmu, preneraženo gledajući polemike po društvenim mrežama o pandemiji virusa, načinima liječenja, razlozima nastajanja pandemije, pratećim zavjerama.

– Djeluje kao da je dobar dio populacije potpuno izgubio kompas i razum – ne znajući više kome da vjeruju, skromno znanje i klizava logika samo pomažu u tom proklizavanju. Dakle – nemam običaj da kritikujem u prazno – bez predloženog rješenja. Uvijek, kad pročitate na društvenoj mreži neku vijest – prvo pogledajte odakle je prenešena. Brzo će postati jasno koji izvori su od povjerenja – s obzirom da su u manjini. Nije loše pratiti lokalne sajtove pod zajedničkim imenom “raskrinkavanje” dosta solidno prepoznaju i demontiraju svaku “fake news”, koja dominira internetom. Uživajte u slušanju i gledanju! – kaže Rambo.

Kako je nastala pesma “Jače manijače” Dina Dvornika

Verzija “FRKET”: Ova verzija je nastala tako što sam ja nakon kritika Mantrak – a na neki demo snimak iz kasnije faze koji sam mu poslao, krenuo da dopravljam, prepravljam, gdje je na kraju balade kao konjica utrčao Petko (Aleksandar Petković) i napravio duvačku liniju i odsvirao linije sa Milošem Nikolićem, trubačem. (Petko, napravi liniju koja je funky, bop, vesela). Nakon toga sam promijenio i bubanj, koji je odsvirao Marko Kuzmanović, zamjenivši loop, onda je i Miroslav Tovirac zamjenio moj demo bas, izbacili smo gitaru, stavili drugu, i došli nekako do ove verzije, na koju smo i snimili video.

Pesma Ramba Amadeusa “Euro Neuro” proglašena najgorom u istoriji Evrosonga

Verzija “KLOT”: Ova verzija je zapravo prvobitni demo snimak, nastao još 2017, koji sam uradio, a Vojnu Dizdaru, našem klavijaturisti se najviše dopao, pa ga je malo domincao, dodao “Adams familly” karikaturalnu organu, rhodes klavir, napumpao zvuk. Petko – Aleksandar Petković je došao do studija, “solirao” preko komada, pa smo pronašli sekvencu koja nam se dopala, isjekli je i tretirali kao sempl.

Verzija s Matrakom – “Iztok Turk remix”: Ova verzija je nastala tako što je Mantrak nakon urađene verzije FRKET, nezadovoljan rezultatom uhvatio i napravio svoju verziju. Nekoliko puta do sad mu je upalilo – zadnji komad koji je završio je “Bi li kazala” sa ovog istog albuma, pa sam sa radošću prihvatio da se i on malo zabavi u izolaciji izazvanoj pandemijom korone. On je zadržao samo vokal i tempo, radio, svirao sintove, mijenjao, mincao, nakon mojih kritika zvao je legendarnog Iztok Turka (Videosex) koji je to smiksao sasvim moderno, takorekuć Disco!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde