Rambo Amadeus objavio baladu “Bi li mi kazala”

0
717

Rambo Amadeus objavio je na svom YouTube kanalu spot za pesmu “Bi li mi kazala”. Muzičar je autor muzike i teksta, a numera će se naći na njegovom novom albumu “Brod budala”.

Rambo Amadeus Bi li mi kazala Foto Printskrin
Foto: Printskrin YouTube / Rambo Amadeus

Baladu “Bi li mi kazala” neki verni Rambovi obožavaoci znaju pod nazivom “Darvinova pjesma”. Nju je muzičar izveo na svom koncertu u Domu sindikata u Beogradu krajem 2016. godine.
– Tekst ove balade otvara filosofska pitanja postanka čovjeka, njegove egzistencije i reprodukcije. Dakle, pjesma je prije svega ljubavna, bez obzira na apsurde i kotradikcije koje sadrži! – napisao je Rambo.Rambo Amadeus bi da svira sa bendom u lunarnom vozilu

Doduše, kada se u maju 2017. digla prašina oko peticije nekoliko institucija u Srbiji za reviziju Darvinove teorije evolucije u srpskim školama, a koju su potpisala i 166 profesora i naučnika, među njima dva akademika, osam umetnika, pet novinara i pet sveštenika, bilo je i onih koji su rekli da je Rambo svoje mišljenje o tome otpevao u ovoj pesmi. Jer, baš u to vreme su se na Internetu pojavili snimci sa Rambovog koncerta održanog nekoliko meseci ranije.

Rambo Amadeus Bi li mi kazala Foto Printskrin
Foto: Printskrin YouTube / Rambo Amadeus

U spotu za “Bi li mi kazala” pored muzičara pojavljuje se i balerina Bojana Matić, koja je odigrala koreografiju Andreja Kuleševića. Za snimanje videa, režiju i montažu bio je zadužen Marko Berkeš.

Rambo Amadeus ima predlog za borbu sa požarima na Jadranu

– Evo uradili smo još jednu baladu, ali za moj novi album, nema nikakve posebne namjene, nastala je isključivo mojom potrebom da je – od prvog stiha koji mi se uselio u glavu bez moje volje – završim do kraja. Hvala svima koji su učestvovali, Bojani posebno! – napisao je Rambo na društvenim mrežama. A ranije je za ovu numeru rekao:
– Ovo je moja prva ljubavna pjesma, ali istovremeno i mali doprinos u odbrani naučnog i filosofskog dijaloga…

Beovizija 2018: Različite želje i očekivanja izvođača

Takođe, početkom godine on je na svojoj Facebook stranici uz Božićnu čestitku, koju je uputio prijateljima i pratiocima, između ostalog, napisao i sledeće:

– Ove godine je 30-ti rođendan od kad je Rambo Amadeus izmišljen i lansiran na estradno nebo, pa je to i razlog više da se potrudim. Želim takođe i da Solarni Jedrenjak bude završen u roku (1. maj početak sezone) i da mi se na školu jedrenja prijave samo pristojni i talentovani ljudi kojima će krstarenje solarnim jedrenjakom biti zaista poučno i inspirativno. Želim i da završim album, i da na njemu nema ni jedna glupa pjesma. Prvi singl je gotov, očekujte uskoro i spot za baladu “Bi li mi kazala” koji upravo montiramo. Želim da vam se pjesma dopadne, da se pušta i sluša po žurkama, nešto nisam navikao da me emitjuju po medijima, pa bi me i ta nuspojava prijatno iznenadila. Želim i da vas ne gnjavim više!

BI LI MI KAZALA

Bi li mi kazala
Od koga si nastala
Od Boga ili od majmuna

Ako su data od Boga
Prema meni ćeš biti previše stroga
Al’ ako si od majmuna
Voljećeš mene, starog babuna

Bi li mi kazala
Od koga si učila
Od proroka il’ biologa

Ako si od proroka
Za tebe sam samo vreća poroka
Al’ ako si od biologa
Nećeš nikud htjeti iz našeg brloga

Bi li mi kazala
Šta te stvarno zanima
Misao il’ materija

Ako je materija
To je rijetko tkanje prostog vremena
Al’ ako je misao
Uz tebe bih se stisao
Ruma bi mirisao i pjesme pisao
I pjesme ti pisao

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde