Rambo Amadeus i “Let 3” – Get EXITed!

0
151

Šesti regionalni Sajam omladinskog turizma – Youth Fair 2017, koji će biti održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 3. i 4. jula. Neposredno pred Exit festival, sprema još jedno spektakularno izdanje muzičkog programa – Get EXITed.

Youth Fair će i ove godine, kao oprobanu formulu za dobar provod, imati svoj sajamski i muzički deo. Publika će se oba dana sajma na Trgu slobode i u Katoličkoj porti provoditi na svirkama najatraktivnijih izvođača iz regiona! Muzički program će 3. jula početi svečanim tonom.

Youth Fair Get EXITedJedinstveni Simfonijski orkestar Novi Sad 2021, formiran u čast kanidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, nastupiće kao Kamerni orkestar sastavljen od 21 člana koji u proseku imaju približno 21 godinu kako bi i na taj način simbolično podržali YOUTH FAIR. Novosadski asfalt će osetiti lavinu ritma svih koji budu stopalima i dlanovima pratili ritam bubnjeva Dragoljuba Đuričića & The Balkan Avalanche. Antiglobalna etno-pank atrakcija Neozbiljni pesimisti održaće odličnu atmosferu u publici svojim energičnim nastupom. Na kraju prve večeri će se klicati svetskom mega caru Rambu Amadeusu.

Nišville Jazzdance Band drugog dana Youth Fair sajma

Provod uz muziku se nastavlja i drugog dana Youth Fair sajma, 4. jula, kada će prvo zasvirati Fast as we go far. Nakon toga će Nišville Jazzdance Band iz Subotice razmrdati poštovaoce džeza. Takođe će i prisutne pozvati na Nišvil, kao još jednu od važnih manifestacija u regionu. Svi ljubitelji legendarne grupe Smak uživaće u nastupu grupe Free Spirits iz Kragujevca i njihovom inovativnom rok zvuku. Kultni beogradski bend Deca loših muzičara će jakim zvukom prodrmati publiku. Muzički program GET EXITed se završava uvek spektakularnim performansom hrvatskog alternativnog rok sastava Let 3.

rambo amadeusDinamiku Trga slobode pratiće i program u Katoličkoj porti, gde će svirati Porta jazz resident band, a sve će to upotpuniti plesne škole uz njihove zavodljive ritmove i pokrete. Na pozornici Katoličke porte biće odigrana predstava “Muškarčine”, u režiji Minje Bogavac i Vojislava Arsića. Imala je preko čak sto izvođenja, što je prava retkost kada je reč o alternativnom pozorištu i mladim stvaraocima, koji se bore za njega. Ova predstava je, po rečima velikog dramaturga Jovana Ćirilova; “na veoma visokom umetničkom nivou što je veoma važno i često neuobičajeno za predstave koje imaju nameru da budu angažovane”.

Manifestacija “Art Eco Market”

Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija “Art Eco Market”. Tu će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.

let 3Tema ovogodišnje Konferencije, koja će biti održana u okviru sajma Youth Fair biće “Omladinski turizam”, o čemu će iskustva razmenjivati predstavnici omladinskih organizacija i turističkih agencija iz zemlje i regiona.

Cilj Sajma je da se kroz zajedničku regionalnu promociju Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam predstavlja veliki potencijal za sve države regiona Zapadnog Balkana. Novi Sad će uoči Exit festivala, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti odisati pozitivnom energijom. A, želja je da se upravo te vibracije prenesu i na sve ostale manifestacije i događaje koji slede tokom leta u Novom Sadu i regionu.

Posetioci će besplatno moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima Sajma i to od 18.00h do 22.00h, oba dana festivala.

Pod visokim pokroviteljstvom Grada Novog Sada, organizatori 6. YOUTH FAIR-a su Centar za mir, kulturu i turizam; Turistička organizacija Grada Novog Sada; Exit tim i Fondacija Exit uz organizacionu pomoć Prirodno-matematičkog fakulteta – Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde