Radošu Bajiću nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo

0
113

Glumac Radoš Bajić ovogodišnji je dobitnik nagrade “Pavle Vuisić” za životno delo, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Radošu Bajiću nagrada "Pavle Vuisić" za životno delo
Radoš Bajić, Foto: RSFF

Odlukom Predsedništva Udruženja filmskih glumaca Srbije, Bajiću je priznanje pripalo za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima. Direktor niškog festivala Filmski susreti Srđan Savić potvrdio je za “Južne vesti” da prestižna nagrada ide pozorišnom i filmskom glumcu koji je na sceni već četiri decenije. Poslednjih godina Bajića javnost najviše poistovećuje sa likom Radašina iz serije “Selo gori, a baba se češlja”. Pre toga, bio je prepoznatljiv kao Sekula, iz filmova o liku koji živi na selu i ima muku sa ženama.

„Južni vetar“ otvara 53. Filmske susrete u Nišu

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara prof. mr Milorada Tepavca; monografije; i dokumentarne filmske storije o dobitniku. Po tradiciji, nagrada će mu biti uručena u Nišu na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma – Filmski susreti, koji traje od 25. do 31. avgusta.

E.A. / Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde