Rade Šerbedžija dobio poziv da se pridruži organizaciji Oskara

0
230

Poznati glumac Rade Šerbedžija, kao i rediteljka iz BiH Aida Begić, nalaze se među 774 nova člana kojima je Američka akademija filmskih umetnosti i nauka (AMPAS) uputila poziv da pomognu u organizaciji Oskara. Na listi se nalaze i Beti Vajt, Tom Ford, Gaj Riči i Nik Kejv.

rade šerbedžijaMeđu potencijalnim novim licima glumačkog odeljenja Akademije su Kristen Stjuart; Dvejn Džonson, Beti Vajt; Gal Gadot; Kris Hemsvort; Sijena Millr; Elizabet Olsen; Margo Robi i drugi. Među režiserima su Beri Dženkins; Džordan Pil; Kim Ki-Duk; Teodor Melfi, Dejvid Ajer; Fejt Akin; Lav Dijaz; Tom Ford; Ana Hui; Takaši Mike i Gaj Riči, a u muzičkom ogranku Džastin Timberlejk; Nik Kejv; Anđelo Badalamenti i drugi.

Pod rukovodstvom predsednice Šeril Bun Ajzaks, u okviru Akademije su sprovedene snažne promene kako bi bilo zastupljeno što više raznolikosti. Inicijativa je tako rezultirala i povećanim brojem žena (46 odsto među 683 filmska profesionalca u 2016.) i rasnih manjina (41 odsto) koje su zatražile da se pridruže prestižnoj grupi.

Kako se navodi u saopštenju Akademije, organizacija trenutno broji 8.500 članova, a ovogodišnji broj pozvanih je dosadašnji rekord. Pozvani su filmski radnici iz 57 država, a na listi je 39 odsto žena. Najmlađa od njih je Ela Faning s 19 godina, a najstarija Beti Vajt s 95.

Izvor: Tportal.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde