Bend “Quasarborn” obradio hit “Sun” grupe “Eyesburn”

0
73

Numera “Sun” se prvi put našla na albumu “Ful Control” 2000. godine.

Bend "Quasarborn" obradio hit "Sun" grupe "Eyesburn"
“Quasarborn”

Beogradski metal bend “Quasarborn” objavio je spot za “Sun”, obradu poznatog hita sastava “Eyesburn”. Ova pesma je samo jedna u nizu numera koje će se naći na predstojećoj tribute kompilaciji “Only We Can Solve This Problem”, posvećenoj pionirima mešavine hardcore-a i reggae-a. Na tom albumu će učestvovati i “Downstroy”, “Discord”, “Riot 87”, “Senshi” i mnogi drugi. Izdanje je planirano za narednu godinu.

Članovi grupe “Quasarborn” su Luka Matković (vokal, gitara); Marko Danilović Tihi (bubnjevi); Miloš Tomasović (bas gitara); Đorđe Luković (gitara).

Grupa “Eyesburn” pred koncert u Beogradu objavila spot za pesmu “War Control”
Bend "Quasarborn" obradio hit "Sun" grupe "Eyesburn"
Foto: Printskrin YouTube / Quasarborn Official

– Želeli smo da ostavimo lični pečat, a da pritom ostanemo verni samoj pesmi. Svirajući s bendom “Eyesburn” ovog leta, na dubljem nivou sam shvatio i doživeo energiju koju ovaj sastav poseduje. A, “Sun” mi je možda omiljena pesma iz njihovog opusa. Sve detalje i aranžmanske ideje koje smo ubacili u obradu su nastale kao rezultat džemovanja na probama i samom snimanju. Ceo pristup ovom “projektu” je bio jako rasterećen, što je svima prijalo i dalo našem izražaju jednu novu dimenziju. Tihom je “Eyesburn” omiljeni bend, stoga ovaj poduhvat za njega ima specijalno značenje, a ja lično sam najviše uživao u osmišljavanju i snimanju vokalnih deonica – izjavio je Luka.

Završen 6. Nektar OK Fest: Preko 30.000 posetilaca uživalo na Tjentištu
Bend "Quasarborn" obradio hit "Sun" grupe "Eyesburn"
Foto: Printskrin YouTube / Quasarborn Official

Spot je dokumentarne prirode i uvodi nas u proces snimanja benda “Quasarborn” u njihovom studiju “Citadela”.
Nakon ove obrade, grupa planira da nastavi sa objavljivanjem numera sa predstojećeg albuma “A Pill Hard to Swallow”, čiji je izlazak najavljen za 24. januar. Do sada su publici predstavili spotove za pesme “Atlas” i “Bastion”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde